Feloszlatta magát az érpataki képviselő-testület

Új választást írnak ki, Orosz Mihály Zoltán polgármester örül a fejleményeknek.

Feloszlatta magát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak képviselő-testülete keddi ülésén, ezért a községben időközi polgármester- és képviselő-választást kell tartani.
 
A testület 4:3 arányban döntött a feloszlatás mellett. A helyi választási irodának a feloszlatástól számított 90 és 120 nap között kell kiírnia az időközi voksolást.
 
Orosz Mihály Zoltán, a település polgármestere kedden késő este Facebook-oldalán közölte a hírt, melyet örömmel fogadott.
 
"Közös erővel újra megmentettük Érpatakot!" - írta. A polgármester azért kardoskodott a testület feloszlatása mellett, mert a hat képviselőből négyen akadályozták az önkormányzat munkáját, gyakorlatilag ellehetetlenítve ezzel a település irányítását.
 
"Köszönet a közmunkásainknak kitartásukért! Sikeresen szembesítették a közel két éve folyamatosan aljaskodó képviselő-testületi tagokat saját választóikkal szemben gyakorolt becstelenségeikkel.
Közmunkásaink hatékony támogatása nélkül nem sikerült volna elfogadtatni a 2015. évi zárszámadást és segítségük nélkül nem tudtuk volna elkerülni a négy pusztító és sértődött képviselő (Nagy Imréné, vizes Gagna János, Simon Barnabás és Gagna László) felelőtlen magatartása által közelgő települési csőd kialakulását"
 
- írja a polgármester.
 
Orosz beszámolója szerint a gazdálkodás rendje újra helyreállt az összköltségvetésének 10%-át megtakarító településen, miután a maratoni hosszúságú ülésen 4 és fél óra "gyóntatás és szembesítés után" sikerült megszavaztatni a zárszámadás elfogadását, a közmunkások bérének soron kívüli rendezését és a testület feloszlatását.
 
A választást nagyjából 3 hónap múlva tartják meg. Orosz Mihály Zoltán bízik benne, hogy a lakosság levonja a következtetéseket az elmúlt 2 év tapasztalataiból és nagyobb figyelmet fordít a megfelelő képviselők megválasztására, akik nem önös érdekeiket és sértődöttségüket, hanem a településen élők érdekeit tartják szem előtt.