Férfiak és asszonyok! Értetek szállnak a magyar méhecskék

Elérkezett a protekcionista, igaz magyarok ideje, a nemzetközi hírű magyar mézet fokozott hazai fogyasztással kell kimenteni az átmeneti krízisből.

Ráadásul a kínai mézhamisítási botrány miatt 20-25 százalékkal esett vissza a kereslet a magyar akácméz iránt, leginkább a külföldi felvásárlók részéről tapasztalható az ideiglenes visszaesés. A hazai méhészek egy-két évig biztosan érezni fogják a felvásárlási árakban a botrány hatását.

Ezért elérkezett a protekcionista, igaz magyarok ideje, a nemzetközi hírű magyar mézet fokozott hazai fogyasztással kell kimenteni az átmeneti krízisből.

Mint az közismert a kínai hamisítási botrány alatt a minőségi, magyar mézbe kevertek kínai ipari mézet, emiatt a felvásárlási árak 1200-1400 forintra csökkentek, miközben korábban 1600 forint felett is volt az ár.  Az alávaló gaztettet, ami lejáratta hatalmas nemzetünk büszke terméket négy kiszerelő üzem követte el. Nem tudni, hogyan néznek tükörbe azok akik cukrozott ragaccsal negyven százalékban felhígították a finom magyar mézet.

A gyönyörű hazánkban megtermelt minőségi méz 65-70 százalékát a híres nagyvilág fogyasztja, a fő felvevőpiac Németország, Olaszország és Franciaország.

A magyar emberek ennél is okosabbak főként  a termelői mézet részesítik előnyben, amelyet nagyon helyesen lehetőség szerint próbálnak közvetlenül a méhészektől, illetve a helyi piacokon beszerezni. Minőség szempontjából az akác kiváló, a hárs pedig kifejezetten jó beltartalmi értékeket produkált, a magyar méz igen jótékony hatásai közismertek és elismertek.