Egy fideszes trollt (már) meggyanúsított a rendőrség

Egy fideszes trollt (már) meggyanúsított a rendőrség

Törvényen kívül.

Az Index kérdésére ismerte el a rendőrség, hogy „büntetőeljárás folyamatban van, amelyben a BRFK egy személyt hallgatott ki gyanúsítottként”, mert fideszes trollok letakart azonosítójelű motorcsónakkal igyekeztek megzavarni az önkormányzati választási kampány során Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt rendezvényét. 

A kapucnis társaság estében fennáll  egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanúja, a bűncselekmény akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyilvánvaló, nem a későbbi ellenzéki főpolgármester személye a kulcs az ügyben, hanem az az egyszerű tény, hogy a Fidesz ilyen-olyan kapcsolt szervei a saját maguk által hozott törvényekre is magasról tesznek. Így, ha gondolják, terroristákat idézve szelik a habokat a Dunán, vagy csinálnak egy 22 éves lányból úgy helyettes-államtitkárt, hogy arra a jogi környezet nem ad lehetőséget.

Egyébként az Alfahíren olvashattak arról, hogyan működnek ezek a trollhadseregek, milyen kapcsolataik vannak a vezető fideszes körökhöz:

Jegyzőkönyv bizonyítja: vezető politikusok állnak a verekedő fideszes aktivisták mögött

Az önkormányzati választások kampányfiniséhez érve ismét azt kell tapasztalni, hogy a semmiből előkerülnek olyan öntudatos civilek, akik valamilyen oknál fogva késztetést éreznek arra, hogy akár saját maguk kompromittálása árán is, de közvetítsék a Fidesz üzeneteit. A szabad véleménynyilvánításukba aztán bőven belefér a plakátok letépésétől, rongálásától kezdve, a mentőautó feltartóztatásán túl az is, hogy terroristákat idézve, letakart lajstromszámú, azonosíthatatlan hajón szeljék a Duna habjait.