Rendőrségi nyomozás indult a letakart lajstromszámú fideszes hajó miatt

Rendőrségi nyomozás indult a letakart lajstromszámú fideszes hajó miatt

Vasárnap egy szigetelőszalaggal leragasztott lajstromszámú, így azonosíthatatlanná tett motorcsónakon ülve három, arcát eltakaró ember megközelítette a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt programbemutatójának helyt adó rendezvényhajót, majd zenét bömböltetve igyekeztek megzavarni beszédét.

Tekintettel arra, hogy a hajók lajstromszámának szándékos letakarása hasonlóan jogsértő magatartás, mint például egy autóról levenni a rendszámot, a fideszes kampányelemeket használó provokátorok a hatóságok figyelmét is felkeltették.

Az Alfahír megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy

a BRFK ismeretlen tettessel szemben nyomozást indított egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt.

Sajtóinformációk szerint egyébként már tisztában lehetnek a rendőrök azzal, hogy kik követték el a terroristákat idéző akciót. Azon túl ugyanis, hogy a hajóról készült jó minőségű fotók Photoshoppal való színkezelése után lényegében átlátszóvá vált a szigetelőszalag, és kiolvashatóvá vált a hajólajstrom, az Index arról írt, hogy információik szerint már tegnap délután megtalálták a vízirendészek a csónakot az egyik Római-parti kikötőben, valamint azt is megtudták, hogy a csónakot vasárnap a saját tulajdonosa vezette egy férfi és egy nő társaságában.

A fideszes provokáció miatt Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője feljelentést tett a rendőrségen. Mint fogalmazott, a Btk. világosan fogalmaz az egyedi azonosító jellel való visszaélés tekintetében, így itt az ideje megálljt parancsolni.

Mi lesz a következő, ha nem állítjuk le őket? Majd talán letakart rendszámú autóból fognak ellenzékiekre lövöldözni?!

- tette fel a költői kérdést a fővárosi politikus.

Lassan terroristákat idéznek a fanatikus Fidesz-trollok

Mindig kínosnak éreztem és gyávaságnak tartottam, amikor egy kormányon lévő politikai erő aktivistái radikalizálódni kezdenek. Gyávaság, mert aki mögött ott a hatalom és a garantált biztonság, aki tudja, hogy valójában semmit nem kockáztat, de mégis halálos fegyvert szorít a kezében, az nem lesz értékelhető ellenfél. Mert ilyen feltételekkel csak hitvány kutyák harcolnak.

A hajóról egyébként a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak aktuális kampányába illeszkedően, cirkuszi indulót játszottak le az előadás közben. A provokátorok azonban ahhoz már gyávák voltak, hogy arcukat is felvállalják, kilétüket napszemüveggel és kapucnival takarták.