Fideszes város pénze után nyomoznak

A Jobbik felszólította Tuzson Bencét, Fót fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy tegyen meg mindent a város kárának enyhítésére, és a lehető legtöbb segítséget nyújtsa a nyomozás sikere érdekében.

„A Jobbik örömmel értesült róla, hogy sajtóhírek szerint a Pest Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást indított, miután a fideszes városvezetés az elmúlt években összesen egymilliárd forintot helyezett el a márciusban bedőlt Hungária Értékpapír Zrt.-nél a város vagyonából”
– közölte az Alfahírrel Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei 5. választókerületi elnöke.
 
Korábbi érdeklődésünkre a Pest Megyei Főügyészség kedden erősítette meg, hogy megérkezett hozzájuk a Jobbik által tett feljelentés, amely alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot nyomozással bízták meg.
 
Mint Varga Zoltán Péter rámutatott, a város fideszes vezetői a dokumentumok szerint nem kötötték ki azt – amit törvény egyébként kötelezővé tesz –, hogy a város megtakarítását kizárólag tőkevédett, állami értékpapírokban helyezzék el. Ennek eredményeként – tette hozzá a jobbikos politikus – a befektetett egymilliárd forintot és hozamait jelentős részben vállalati kötvénybe fektették, és a brókercég csődjével a pénz bizonytalanná vált a város számára. „Miután az ügy dokumentációját az ügyészség rendelkezésére bocsátottuk, megalapozottnak találták feljelentésünket, és fentiek szerint nyomozás indult az ügyben” – olvasható a közleményben.
 
A Jobbik felszólította Tuzson Bencét, Fót fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy tegyen meg mindent a Fidesz által vezetett város kárának enyhítésére, és a lehető legtöbb segítséget nyújtsa a nyomozás sikere érdekében.