A kisgazda jelöltek visszalépnek a Jobbik javára

Mit kérnek érte?

„A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt a sikeres kormányváltás érdekében azt a döntést hozta, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára kéri visszalépni nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit.”

Arra kérik a tagokat és szimpatizánsokat, hogy listán és egyéniben is a Jobbikra szavazzanak. Az FKgP cserébe azt várja el, hogy a párt győzelem esetén tényleg hajtsa végre az ígért igazságszolgáltatási reformot, a magyar vidék felzárkóztatását és a gazdák kiemelt támogatását.

„A korrupt, a saját népét nyíltan megfenyegető, az önkényuralmat kiépíteni akaró Orbán kormányt minden áron el kell zavarnia a nemzetnek...”

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a kisgazdák 13 jelöltjét vették nyilvántartásba.

Lattmann Tamás nem tudjuk mit szól ehhez, ő volt a párt miniszterelnök-jelöltje, korábban még azt mondta, hogy „nem kifejezetten a Jobbik gyengítése a cél, az csak szerencsés hatás, ha sikerül”.

Lattmann Tamás miniszterelnök-jelölt egyik célja: gyengíteni a Jobbikot

Ha esetleg valaki nem tudná, Lattmann Tamás a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Pártnak, valamint szövetségeseinek, a Változást Akaró Szavazók Pártjának és a Színes Magyarország Pártnak a közös miniszterelnök-jelöltje lett. Az alapvetően nemzetközi jogász Lattmannt és a miniszterelnök-jelöltséget már korábban is láthattuk többször egy mondatban szerepelni.

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)