Fotókon Magyar Péter tüntetése, tízezrek skandáltak a kormány bukásáért

Fotókon Magyar Péter tüntetése, tízezrek skandáltak a kormány bukásáért

A tiltakozáson elhangzottakból kirajzolódott, már nem pusztán Rogán Antal, hanem maga Orbán Viktor személyesen Varga Judit volt férjének célpontja. Pillanatképek.

Az elmúlt hetek közéletét felkavaró Magyar Péter tüntetést hirdetett az ügyészség elé, ahol élő videójának tanúsága szerint szimpatizánsainak tömege előtt beszédet mondott.

Ezután másik élő bejelentkezése a Vértanúk terén került sor, miután a mozgó színpadként funkcionáló járművét nem engedték a Parlament épületéhez. Az efféle körülmények viszont csak felpaprikázták jelenlévő híveit.

„Börtönbe, börtönbe!”

– skandálta a tömeg Magyar demonstrációján, ahol magyar és székely zászlókon túl fáklyákkal a kezükben is végighallgatták őt követői.

Magyar kedd este hatra szervezett tüntetést, amely során szimpatizánsainak tömege a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületétől a parlamenti Kossuth tér melletti Vértanúk teréig vonult.

A kedd reggel hangfelvételével előrukkoló ellenzéki pártszervező a Völner-Schadl-ügyre utalva kijelentette:

Nem hagyjuk, hogy eltussolják az elmúlt harminc év legnagyobb jogi és politikai botrányát. Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok országa, hanem a Ludas Matyiké!

A jelenlévők a fideszes bekötésű Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelték, akárcsak az Orbán-kormány leköszönését. Magyar aztán Rogán Antalén túl Orbán Viktor miniszterelnök felelősségéről beszélt, hogy mi mindennel nem foglalkozik a kormányfő: a jogállamiságtól a nőügyeken át a gazdasági ügyeken keresztül egészen a kegyelmi ügyekig szinte semmivel.

Végül az újdonsült politikai-mozgalmi vezető láthatóan sok ezer, vagy akár tízezer ember jelenlétében előrevetítette, hogy mindenkit vár legközelebb április 6-án 15 órától a Kossuth téren. Magyar ezt szerdai posztjában is megerősítette. Mint írta:

Találkozzunk a nemzet főterén és tartsuk meg az utóbbi 14 év legnagyobb demonstrációját és üzenjük meg az uraknak, hogy elég volt, eddig és ne tovább!

„Vigyük el az ország legtávolabbi településére is a reményt, hogy lehet változás, hogy együtt képesek vagyunk egy új hazát, egy független, szuverén, boldog, modern, európai Magyarországot építeni!” – fogalmazott.

Ismeretes, Magyar Péter és támogatói azután mentek ki az utcára, hogy a Talpra Magyarok Közössége zászlóbontója az exnejével, Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetéséről készített hangfelvételét nyilvánosságra hozta és ügyészségi meghallgatására is magával vitte, hogy bemutassa azt mint bizonyítékot.

(Címlapkép és fotók: A Magyar Péter által szervezett tüntetés 2024. március 26-án. Béli Balázs/Alfahír)