Megerősítették: kijött az előzetesből a gyilkossági ügybe keveredett fideszes, munkát is vállalhat

Családja körében várhatja a bírósági tárgyalás végét.

Már otthon issza a rozéját a gyilkosságba keveredett fideszes képviselő

Hogy miért kerülhetett ki az előzetes letartóztatásból a brutális dunaújvárosi gyilkosság harmadrendű vádlottja, azt egyelőre nem tudni. De természetesen kérdéseinket eljuttattuk a vádat emelő Tolna Megyei Főügyészségre.A Fideszből az őrizetbevétel után jóval később kizárt Gál Roland ügyében idén február elején kezdődött meg a bírósági tárgyalás.

Az információról ma beszámolt az InfoDunaújváros is, akiknek Dr. Unger Zsolt, a volt képviselő ügyvédje megerősítette:

védence lakhely-elhagyás terhe mellett a továbbiakban szabadlábon várhatja ki a bírósági tárgyalás végét, sőt, mivel egyelőre nem büntetett előéletű, munkát is vállalhat.

Mint ismert, a Tolna Megyei Főügyészség 2016 novemberében három dunaújvárosi férfi ellen emelt vádat: a 44 éves G. Antalt emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel, a 32 éves Sz. Józsefet és a 40 éves Gál Rolandot emberöléssel kapcsolatos bűnpártolással vádolják.

Gál Roland az ügyészség szerint segített elszállítani a 2013-ban megölt dunaföldvári vállalkozó holttestét a helyszínről, s egyik rokona felújításra váró házánál a pincébe betonozni.

Jobbik: ezt meg hogy?

Miközben Gál Rolandról egy szakvélemény szerint kiderült, hogy „észlelhető nála agresszív ösztöntörekvés, valamint indulatkezelési nehézségekkel is jellemezhető”, a magyar bíróság úgy döntött, hogy visszaengedi a dunaújvárosiak közé – emlékeztetett reagálásában a Jobbik.

A közleményben Pintér Tamás országgyűlési képviselő feltette az egymillió dolláros kérdést: miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?