Vizes vb: Gálicz Péter bronzérmes lett a 25 km-es távon!

Vizes vb: Gálicz Péter bronzérmes lett a 25 km-es távon!

Gálicz Péter kiváló úszással a harmadik helyen végzett a nyílt vízi 25 kilométeres versenyben a Lupa-tavon. Kalmár Ákossal a táv felénél elléptek egy 8-10 fős élbollyal. Végig bírták az tempót, sőt sokáig az aranyéremért úsztak.

Végül Gálicz Péter hajrázott jobban és a bronzérmet érő harmadik csapott célba. Kalmár Ákos végül nyolcadik lett, a világbajnoki címet az olasz Dario Verani szerezte meg.

Leginkább saját magamat leptem meg, óriási meglepetés ez az eredmény. Nehéz szavakat találni most, arra álmomban sem gondoltam, hogy bronzérmes leszek. Azt éreztem, jó úszás, de úgy voltam vele, a legjobb nyolcban végzem

- nyilatkozta a verseny után Gálicz Péter, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta ezen az úton.

Fel voltam rá készülve, hogy hosszú lesz, de meglepően gyorsan eltelt ez az öt óra. Sajnos, voltak hibák is, amatőr hibák is. Elégedett vagyok azért. Nem akartam bemenni a darálóba, de az élvonalban akartam maradni

- mondta a nyolcadik helyen végzett Kalmár Ákos.

Vizes vb: Férfiak, 25 km nyílt vízi úszás
1. Dario Verani (Olaszország) 5:02:21.50
2. Axel Reymond (Franciaország) 5:02:22.70
3. Gálicz Péter 5:02.35.40
…8. Kalmár Ákos 5:03:52.10

A nőknél egy nagyon szoros befutó után négyen szinte egyszerre értek a célba 25 kilométer után és végül a célfotó döntött. Rohács Réka a nyolcadik helyen végzett ami szintén kiváló eredménynek számít.