Gaudi szerint most már bűntett bemenni a közmédia épületébe

Vajon mi változott a 2006-os tévéostrom óta?

A nemzeti jogvédő közleményben reagált az elmúlt napok ellenzéki akcióiról, tüntetéseiről, illetve az önkéntes túlmunkáról. Gaudi-Nagy Tamás 5 pontban gyűjtötte össze meglátásait, ami annak a tükrében lehet érdekes, hogy néhány nappal ezelőtt már közölte, a rabszolgatörvény elleni első tüntetésen a nyugodtan oszlathattak volna a Kossuth téren, és hiába a könnygáz, így is hatalmas önuralommal jártak el a rendőrök.

Gaudi-Nagy Tamás most is megállapította, hogy a tüntetések biztosítása, kezelése során "a rendőrség mértéktartóan, szükségesen és arányosan járt el", és csak úgy mint a kormánypropaganda, ő is arról ír, "tömegesen került sor a tüntetők részéről a közbiztonság és a rendőri erők elleni bűncselekményt megvalósító cselekményekre".

Ami még visszásabb, az a közmédiával kapcsolatos megállapításai. Szerinte azok a képviselők, akik a köztévé épületébe "behatoltak", visszaéltek jogaikkal, ugyanis "nem információ kérési célzattal léptek be a közmédia épületébe, hanem azért, hogy elérjék saját politikai nyilatkozatuk ismertetését, ezzel a szerkesztési szabadságot súlyosan sértő és veszélyeztető cselekményt követtek el".

Sőt, a jogvédő szerint a közszolgálati szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét is megvalósították a képviselők a "behatolással".

De nyugodjon le mindenki, itt a megoldás:

"nyomozó hatósági feladat annak kivizsgálása, hogy esetükben felmerül-e a hivatali visszaélés, illetve közérdekű üzem működésének megzavarása bűntette".

Vajon mi változott a 2006-os tévéostrom óta?

A Fidesz van a kormányon.