Szemben Európával: a kormány a világválság alatt teremtene munkahelyeket

Szemben Európával: a kormány a világválság alatt teremtene munkahelyeket

Úgy tűnik, a kormányzat kitart az álláspontja mellett, és nem szándékozik támogatni, vagy kompenzálni azon magyar családok tízezreit, amelyek a koronavírus-járvány okozta világgazdasági válság miatt elvesztették a megélhetésüket. 

Legalábbis erre utal Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfő reggeli rádiós nyilatkozata, miszerint a kabinet célja, hogy megtartsa a munkahelyeket, és azok helyett, amelyek megszűntek, újakat teremtsen. 

Ami nyilván dicséretes, és támogatandó törekvés békeidőkben, de jelenleg az egész világ gazdasága gyakorlatilag áll, sőt, elég sok olyan szektor van, amely teljesen lenullázódott az elmúlt időszakban. S ahhoz, hogy beinduljon mondjuk a turizmus, a vendéglátás, vagy épp az autóipar, ahhoz minimum le kellene valahogy győzni a járványt. 

Ahogy arról mi is több cikkben beszámoltunk, a legtöbb európai országban valamilyen formában kompenzálják a bajba került munkavállalókat, a jelenlegi történelmi helyzetben jobb megoldást nem igazán találni. 

A Jobbik Magyar Munkahelyvédelmi Alapja ugyanezt a célt szolgálja.

Egyébként Szentkirályi Alexandra rögzítette, a következő napokban adnak részletes tájékoztatást a kormány tagjai az új gazdaságvédelmi akciótervről, amely az ország történelmének legnagyobb gazdaságélénkítő csomagja lesz - tette hozzá.