Gyilkosokat is megtűr a Fidesz a sorai között?

A dunaújvárosi képviselő-testület továbbra is megtartja pozícióiban a gyilkossággal gyanúsított fideszes önkormányzati képviselőt.

Gál Roland gyilkossággal gyanúsított dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő ügyében tartott sajtótájékoztatót Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő és Pintér Tamás dunaújvárosi jobbikos önkormányzati képviselő péntek délelőtt. Az Alfahír számos más sajtómunkatárs mellett jelen volt, annak ellenére is, hogy egészen rendhagyó módon az MTI még csak a sajtótájékoztatók meghívóit közlő Agenda nevű felületére sem tette fel, amellett, hogy tudósítót sem küldött. Így sokaknak úgy tűnhetett, hogy ez a sajtótájékoztató nem létezett, pedig de, mi is ott voltunk. Úgy tudjuk, hogy a Jobbik sajtóosztálya panasszal fog élni az elhallgatás miatt.

Hegedűs Lorántné leszögezte, hogy a Jobbik álláspontja szerint Gál Roland egyértelműen méltatlanná vált arra, hogy képviselői tisztségét betöltse, tekintettel arra, hogy elvesztette a feladatához szükséges közbizalmat. Rámutatott, hogy ennek alapján meg lehetett volna őt fosztani képviselői mandátumától, amennyiben az önkormányzati törvény az eredetileg megszavazott formájában lépett volna hatályba. Emlékeztetett azonban arra, hogy a Fidesz ezt az utolsó pillanatban módosította, ami a képviselő szerint azért történhetett, mert "Gál Roland féle ügyekre számíthattak".

A képviselő szerint így lehet, hogy bár egy "rovott múltú bűnöző", akit elítéltek már rongálásért, garázdaságért és okirathamisításért, és jelenleg előzetes letartóztatásban van gyilkosság megalapozott gyanújával, még mindig lehet egy megyei jogú város közbiztonsági tanácsnoka.

"Tehát a dutyiból felügyeli a város közbiztonságát. Az biztos, hogy biztonságosabb lett Dunaújváros azzal, hogy ő a dutyiba került"

- összegezte.

Hegedűs Lorántné kiemelte, hogy megítélésük szerint "rovott múltja és jelenlegi gyanúsítása tudatában védi őt a dunaújvárosi Fidesz-maffia betonkeménységű betyárbecsülete, és ezáltal ők maguk is méltatlanná váltak tisztségük betöltésére". Hozzátette továbbá, hogy "ócska hazugsággal fedezik", mert azt állítják, hogy nem váltható le az önkormányzatban betöltött tisztségeiről. Rámutatott, hogy a lemondásra még csak fel sem szólították Gál Rolandot a kormánypárti képviselőtársai.

"Bezzeg amikor fideszes polgármesterek egy másodperc alatt jobbikos képviselőket nap mint nap váltanak le vegytisztán politikai okokból, mert korrupciós ügyeket próbáltak megkapirgálni" - hozta párhuzamba az esetet más jellegű tapasztalataikkal, majd hozzátette, hogy "megszoktuk, hogy korrupt politikusokat a végtelenségig megtűrnek a soraik között, de most már úgy tűnik, hogy gyilkosokat is".

Pintér Tamás dunaújvárosi jobbikos önkormányzati képviselő mindezt azzal egészítette ki, hogy "az elmúlt években sorozatosan derültek ki sötét és köztörvényes bűncselekmények a dunaújvárosi fideszes frakció több tagjáról is", valamint korrupciós ügyeket is említett, így például állítása szerint százmilliók tűntek el a helyi sportcsapatoktól, de ugyanide sorolható az Alfahíren is részletesen megírt közvilágításmutyi is.

Felidézte, hogy tegnap testületi ülést tartott Dunaújváros önkormányzata, amely során megítélése szerint a fideszes frakció "az abszolút mélypontra süllyedt", miután "Cserna Gábor polgármester családi jóbarátjának", Gál Rolandnak továbbra is fizetést biztosítanak. "Tehát Dunaújvárosnak továbbra is egy gyilkosság gyanújával előzetes letartóztatásban ülő közbiztonsági tanácsnoka van" - összegezte.

A dunaújvárosi önkormányzat tegnap közleményben magyarázta ki azon döntését, hogy miért tarthatta meg mandátumát és bizottsági helyeit a gyilkossággal gyanúsított fideszes. Ebben azt írták, hogy ha megszüntették volna a bizottsági tagságát, az jogszerűtlen lett volna. Pintér Tamás szerint ez hazugság, ugyanis a testületi ülésen szavazást rendeltek el, és azon megvédték ex-frakciótársukat.

Mint azt korábban megírtuk, a jobbikos képviselő kezdeményezte a testület feloszlatását, amit ezúttal azzal indokolt, hogy "bebizonyosodott, hogy a fideszes városvezetés hazug, korrupt és hozzá nem értő", amire külön rátesz egy lapáttal, hogy egy fideszes önkormányzati képviselő gyilkosság megalapozott gyanújával van előzetes letartóztatásban.

A jobbikos képviselő szerint a dunaújvárosi fideszesek számára a "személyes és anyagi jólétük sokkal fontosabb, mint Dunaújváros és az ott élők gazdasági és lelki jóléte". Ezt bizonyítja szerinte az is, hogy a fideszesek "folytatják ámokfutásukat", és bújtatott állásban tartják Gál Rolandot, aki a felsoroltakon felül továbbra is a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia felügyelő bizottságának elnöke. Ezzel pedig Pintér szerint veszélyeztetik nemcsak az Akadémia jövőjét, de több száz gyermek sportolását is, mert a felügyelő bizottságot nem lehet összehívni, és anélkül nem lehet a költségvetést elfogadni.

A jobbikos képviselő szerint a Fidesz megbukott a városban, és el kell távolítani a város éléről a fideszes városvezetést. Ennek érdekében minden testületi ülésen kezdeményezni fogja, hogy távolítsák el pozíciójából Gál Rolandot, és ameddig ezt meg nem teszik, addig "morális felelősséggel tartozik a Fidesz".

A dunaújvárosi gyilkossági ügyről szóló exkluzív, máshol nem olvasható híreinket ide kattintva érheti el.