Gyöngyösi: Valami rettenetesen bűzlik a pedofilbotrány körül

Gyöngyösi: Valami rettenetesen bűzlik a pedofilbotrány körül

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint valószínűleg kivételesen Orbán Viktor nem hazudott akkor, amikor a Facebookon azt írta ki, hogy "munkával" teltek a napok a kormányban.

"Érthetetlenül keveset foglalkozik a magyar média azzal, hogy hová tűnt a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor akkor, amikor dagad a pedofilbotrány, miközben egyre több kérdés merül fel. Az elmúlt 3-4 napnak az eseményeit nézve elmondható, hogy valami rettenetesen bűzlik a pedofilbotrány körül" - fogalmazott Facebook-videójában Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője.

Gyöngyösi úgy látja: valószínűleg kivételesen Orbán Viktor nem hazudott akkor, amikor a Facebook-oldalára azt írta ki, hogy munkával teltek a napok.

"Gondolom, hogy itt a Karmelitában nagyon nagy volt a sürgés-forgás, és elsősorban azzal foglalkoztak, rengeteg nagy befektetéssel, hogy eltüntessenek bizonyos bizonyítékokat a pedofilbotránnyal kapcsolatban".

A konzervatív párt elnöke elmondta, a Media1 portál volt az, amelyik észrevette azt, hogy a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról eltűntek bizonyos dokumentumok, eltűntek bizonyos cikkek, amelyek arra világítottak rá, hogy Orbán Viktornak a testvére, ifjabb Orbán Győző és a bicskei gyermekotthon között volt egy nem is olyan rejtélyes kapcsolat, és erre kérdeztek rá egy sajtótájékoztatón.

Gyöngyösi szerint nagyon érdekes, "véletlen egybeesés", hogy a Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak a weblapjáról akkor tűntek el ezek az inkriminált cikkek, miután a Média1 rákérdezett Orbán Viktor sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál arra, hogy igaz-e az, hogy említenek bizonyos dokumentumok kapcsolatot az Orbán család és a bicskei gyermekotthon között. Ezután kerültek le a Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak az oldaláról ezek a cikkek.

Ezek a cikkek még arról az oldalról is lekerültek, amely archiválja a weboldalak tartalmát, így még érdekesebb és még furcsább ez az egész eset.

- jegyezte meg, hozzáfűzve: márpedig nem akármilyen tartalomról van szó, olyan tartalomról, amelyben a Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak a munkatársai beszélgetnek V. Jánossal, a bicskei gyermekotthon igazgatójával és a Niké SE-nek a vezetőségével. Ez az egyesület, ez a sportegyesület az, amely ifjabb Orbán Győző közreműködésével jött létre, és amelynek a birkózó tagozata a bicskei gyermekotthonban rendszeresen szervezett bizonyos birkózó edzéseket és versenyeket. Ez a következő cikk, vagy ez a következő tartalom az, amely lekerül a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról. A pártelnök szó szerint felidézte, "a Kárpát-medencéből, főleg Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből jönnek hozzánk gyerekek Böjte Csaba segítségével, Orbán Győzővel, a Borsod megyei Birkózó Szövetség alelnökével és veterán Európa-bajnoki címet szerző birkózóval együtt hoztuk létre az egyesületet és az országban már számos helyen szerepelünk."

Emlékeztetett, "ez egy 2016-ban született bejegyzés az oldalon, ez az a tartalom, ami többek között lekerült a Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak az oldaláról, tehát az szerepel ebben a tartalomban, hogy ifjabb Orbán Győző V. Jánossal, a bicskei gyermekotthon igazgatójával és a gyermekvédelmi igazgatósággal együttműködve szervezték Böjte Csaba segítségével, hogy kárpátaljai, erdélyi, felvidéki magyar gyerekek jöhessenek a bicskei gyermekotthonba birkózó versenyekre, birkózó edzésekre. Tovább erősíti a gyanúnkat az, hogy amikor a Media1 erre rákérdezett, hogy ugyan hogyan tűntek el ezek a tartalmak a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról, akkor azzal indokolta az igazgatóság, hogy bizonyos arculatváltáson esik keresztül az intézmény".

Ami a Jobbik-elnök szerint azért furcsa, mert általában egy arculatváltás az nem jár együtt azzal, hogy bizonyos tartalmakat törlünk.

Gyöngyösi szerint tehát ilyen értelemben felmerülnek bizonyos aggasztó kérdések azzal kapcsolatban, hogy az Orbán családnak mégis mi köze volt a bicskei gyermekotthonhoz, mi köze volt ehhez az egész pedofilügyhöz.

Érdekében állt-e az Orbán családnak konkrétan az, hogy ez a pedofil bűncselekmény, ez a szőnyeg alá legyen söpörve, és bizonyos K. Endre kegyelmi kérvényt kaphasson, ők jártak-e közben azért, hogy K. Endre kegyelmi ügyére rákerüljön Novák Katalinnak az aláírása és Varga Juditnak az ellenjegyzése, lobbizott-e egyáltalán maga Orbán Viktor annak érdekében, hogy ez az ügy, ez keresztül legyen verve, K. Endre kegyelmet kapjon, és most pedig el legyenek tussolva az Orbán család és a bicskei gyermekotthon, illetve a K. Endre közötti kapcsolatok?

- tette fel kínzó kérdéseit a jobbikos politikus.

Gyöngyösi leszögezte: "ezekre várjuk a választ. Jó lenne, ha a magyar miniszterelnök megszólalna ebben a kérdésben, és vállalná a felelősséget egy olyan ügyért, amelyért már egy női minisztere és egy női köztársasági elnök lemondott és megbukott, hagyja abba a bujkálást, ne bújjon a nők szoknyája mögé, hanem álljon a nyilvánosság elé!"

S arra kérlek benneteket, hogy ma este 6 órakor a Hősök terén találkozzunk, mert ott nagy tiltakozás lesz, nagy tüntetés lesz, és nektek is, mint ahogy nekünk is, ott a helyetek

- buzdított a részvételre Gyöngyösi Márton.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton a Jobbik évadnyitóján. Béli Balázs/Alfahír)