Még a nyomát is eltüntették, hogy Orbán öccse kapcsolatban volt a gyermekotthon pedofil igazgatójával

Még a nyomát is eltüntették, hogy Orbán öccse kapcsolatban volt a gyermekotthon pedofil igazgatójával

A gyermekvédelmi főigazgatóság törölte honlapjáról az ifj. Orbán Győző, Böjte Csaba, a bicskei gyermekotthon és K. Endre közötti kapcsolatra rávilágító cikket.

Erre a meglepő véletlenre akkor került sor, miután a Media1 megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy szerepelhet-e a miniszterelnök testvéréhez köthető birkózóegyesület a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatos valamely dokumentumban.

A lap ezután ismét kérdéseket tett fel Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak (SZGYF), illetve Havasi Bertalannak. Utóbbi nem reagált semmit, de a főigazgatóság válaszolt.

Felettébb gyanús, hogy pont a botrány kitörése után törölték az Orbán családot a pedofilvédővel összekötő cikket.

A gyermekvédelmi főigazgatóság arra hivatkozott, hogy tavaly ősszel arculatváltásba kezdtek, amelynek során az öt évnél régebbi írásokat archiválják, és ebbe a kategóriába esett bele a miniszterelnök öccséről és a pedofil bűntársáról szóló cikk is.

A 2016. február 29-én publikált cikket sokkal korábban archiválni kellett volna, ezért furcsa egybeesés, hogy éppen akkor archiválták, amikor az Orbán Viktor számára kellemetlenné vált. A portál is rákérdezett erre, de nem kaptak választ.

A Media1 cikkében továbbra is teljes egészében olvasható, törölt cikk az alábbiakat írja Orbán Győzőről:

A Kárpát-medencéből főleg Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből jönnek hozzánk gyerekek Böjte Csaba segítségével. Orbán Győzővel, a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökével és veterán Európa-bajnoki címet szerző birkózóval együtt hoztuk létre az egyesületet, és az országban már számos helyen szerepelünk.

(Címlapkép: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Orbán Győző, a NIKÉ Sportegyesület elnöke az egyesület által indított Tehetség határok nélkül gálán a fővárosi Nemzeti Színházban 2016. június 3-án. MTI/Kovács Tamás)