Gyurcsány és Fodor együtt téptek be?

Nincs emberáradat a déli határon, ha van, akkor semmi baj vele, sőt adjunk nekik választójogot!  Üzenet egy párhuzamos valóságból.

A Mandiner körbekérdezte a baloldali pártokat, hogy a kormánypárti plakátkampány elítélésén túl mi az elképzelésük a migránsokkal kapcsolatban. Az MSZP komoly meglepetést okozva önmagához képest egész normális szöveggel állt, elő. Persze a határ lezárását ők is elutasítják, de legalább a menekült táborokat nem bővítenék tovább. Szerintük a legfontosabb, hogy a menedékjogi eljárásokat minél gyorsabban lefolytassák, és így eldőljön, ki maradhat, és ki nem. A "közös európai cselekvés" örökzöld bullshitje persze ezúttal sem maradhat ki, de legalább felvetik azt a szempontot is, hogy mi lenne, ha végre azokban az országokban teremtenénk élhető körülményeket, ahonnan az emberáradat Európa felé tart. 
 
Az LMP a magyar érdekek Unión belüli érvényesítésére helyezte a hangsúlyt. Schifferék leszögezik: "nem engedhetjük, hogy amikor bizonyos EU tagállamokat, mint Magyarországot, egy rendkívüli jelenség különlegesen érint, akkor az EU ezt ne vegye figyelembe” Szerintük, a kormánynak a plakátkampány helyett arra kellene összpontosítania, hogy Brüsszelben tudatosítsa, hogy nem csak a tengeren, de a szárazföldön keresztül is nagyon sokan akarnak bejutni az Unióba. 
 
Érdekes módon a bevándorlókban szorgos GDP termelőket látó Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is fontosnak tartja a határőrizet fokozását. Persze ő nem fordítaná vissza a migránsokat, hanem "az önző nemzetállami logikán" túllépve nem engedné át őket az országon. Vagyis 
jöjjenek csak be, de aztán gondoskodjunk róluk mi, akár az akaratuk ellenére is, nehogy nyugati barátainknak kellemetlenséget okozzunk önzésünkkel.

Betépve

A Demokratikus Koalíció nem sokat tököl ilyen kérdésekkel. Az ő alternatív valóságukban ugyanis ez az egész probléma nem létezik. A déli határon nincsen nyomás, menekültek és bevándorlók is alig érkeztek, csak mocskos Orbán, meg szemét Fidesz van. 
„Néhányszáz ember bevándorlása, ideiglenes magyarországi jelenléte, ellátása, védelme nem okozhat sem anyagi, sem szociális, sem munkaügyi problémát” (...) bán ne tetszelegjen a magyarok megmentőjeként, ne hazudjon a kormány, mintha tömegek ostromolnák déli határainkat”
 
 - írja DK. 
 
A DK-tól eltérően, a Liberálisok úgy vannak a migrációs hullámmal, mint az egyszeri náci a holokauszttal. Nem tagadják, hanem támogatják. Úgy látják, a jelenség "sem rövid, sem hosszú távon nem jelent problémát". Sőt, szerintük
 
 "egyáltalán nem lenne baj, ha a tömeges kivándorlást valamilyen szinten enyhítené a Magyarország felé jövő bevándorlás."
 
Tehát a demográfiai válságot nem hazai munkahelyek teremtésével, nem családpolitikai intézkedésekkel, és még véletlenül sem a magyar fiatalok számára nyújtott élhető jövőképpel kell enyhíteni. Hanem, azzal, hogy beengedünk az országba pár százezer munka és jövőkép nélküli fekete-afrikai közel-keleti szerencsétlent, akik így majd munka és jövőkép nélküli "magyarok" lehetnek. És, hogy igazán otthon érezzék magukat, ha már melót nem tudunk adni, a közmunkadíj, meg a segély mellé
 kapnának szavazati jogot is.
Bizony, az MLP nem viccel, Fodor Gábor már alkotmánymódosítást is benyújtott, amelynek értelmében, aki bevándoroltként, vagy letelepedettként legalább öt éve Magyarországon él, az önkormányzati és a parlamenti választásokon is választó és választható lenne. 
 
Hogy felnőtt, szobatiszta, gondnokság alatt nem álló emberek hogy tudnak ilyen gondolatokat szülni, az számomra a mai nap legkínzóbb kérdése. A magam részéről képtelen vagyok más megfejtést találni, mint Gyurcsányt, Fodort, nagyon sok kannabiszt, meg egy legalább félméteres bongot. Vagy egy "Nagy Boldizsár összes művei" kötetet. Nem is tudom, melyiktől lehet durvábban betépni...