"Ha áruló kell a Fidesznek, azt nálunk nem talál"

A Jobbikban tudják, hogy meg kell küzdeniük a médiafölénnyel.

A hétfőn megjelent, több témát is felölelő interjúban kiemelten hangsúlyos volt a letelepedési kötvények ügye, és ezen keresztül természetesen az alaptörvény-módosításának a kérdése.

"Mi akarjuk az alaptörvény módosítását, hiszen mi kezdeményeztük fél éve. Az emberek 98 százaléka azonban minden betelepítésre nemet mond, a kötvényeken keresztül történőre is"

- rögzítette ezzel kapcsolatban Vona Gábor, aki szerint nem a pártjának kell magyarázkodnia, ha nem lesz meg a szükséges kétharmad, hanem

"Orbán Viktornak kell majd elmagyaráznia, hogy miért ilyen fontos neki a gazdag migránsok pénze".

Továbbra is félmegoldásnak tartja azt az alaptörvény-módosítást, amely nem vonatkozik a letelepedésikötvény-programon keresztül érkező bevándorlókra. Szerinte az a hazaáruló,

"aki félmegoldást akar, miközben a hazát árulja pénzért",

utalva ezzel Kósa Lajos támadásaira.

"Egy valódi hazafi nem árulja pénzért a hazáját"

A Jobbik két kerek évfordulóról emlékezett meg idén a Corvin közben, a párt hagyományos október 23-ai rendezvényén, és ahogy azt Pörzse Sándor házigazdagént kiemelte, se 1956 vérbefojtásáért, sem pedig a 2006-os rendőrterrorért nem vontak felelősségre senkit.

Reagált a Fidesz frakcióvezetőjének arra a kijelentésére is, melyben a kormánypárti politikus azt fejtegette, hogy úgyis lesznek kiszavazók a Jobbikban. Megdöbbentőnek nevezte, hogy pont a párttársai segítenék ki a Fideszt abban, "hogy a letelepedésikötvény-bizniszt továbbra is űzhesse". Megismételte a lapnak a forradalom hatvanadik évfordulóján megtartott megemlékezésen elmondottakat, vasárnap az egész frakció aláírt egy nyilatkozatot, amelyben egységet mutatott az ilyen próbálkozásokkal szemben.

"Ha áruló kell a Fidesznek, azt nálunk nem talál"

- szögezte le Vona Gábor.

Az ellenzéki politikus szerint jelenleg két út lehetséges: vagy belátja a Fidesz, hogy amit a Jobbik kér, az erkölcsileg és politikailag is indokolható, vagy pedig Orbán Viktor képtelen lesz elfogadni, hogy most nem ő győzött, vélekedett a pártelnök, aki szerint "ha így lesz, háború lesz".

Közölte azt is, hogy a Fidesz "mindenféle módon hitelteleníteni" próbálja majd személyét és a pártját, de erre a Jobbik felkészült.

"Tudjuk, hogy a Fidesz legyőzéséhez az út egy ilyen küzdelmen keresztül vezet. Hiába a Fidesz oldalán a médiafölény, a mi oldalunkon van az igazság"

- fogalmazott az interjúban Vona Gábor.