Ha kiderül Pharaonról, hogy ő Pharaon, azonnal elfogják

Vajon mennyire gyakori név lehet a Ghaitha Pharaon?

Amennyiben Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják - közölte a lappal a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Pharaon-ügy: nincs együttműködés a magyar és az amerikai hatóságok között

Az Orbán Viktor által is ismert szaúdi milliárdost az Egyesült Államok hatóságai 1991 óta több bűncselekmény elkövetésével vádolják, de a kormány szerint nem biztos, hogy ugyanarról a személyről van szó. Egy Ghaith Pharaon nevű szaúdi üzletember ellen azonban továbbra is amerikai elfogatóparancs van érvényben, illetve szerepel az Interpol vörös riasztási listáján.

Kontrát Károly elmondta, a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant. Leszögezte, az üzletember nem vásárolt letelepedési kötvényt, hanem vízumot igényelt.

Nemcsak a szaúdi Pharaon nemzetbiztonsági kockázat, de az Orbán-kormány is

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon személye, illetve az, hogy a kormány közvetlenül segíti a férfi üzleti tevékenységét, és fél év alatt nem tettek semmit elfogása és kiadatása érdekében - mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Pharaon ugyanakkor egy valós személy, ezt bizonyítja, hogy az állami résztulajdonban lévő Mol szerződést kötött a szaúdi üzletemberrel, illetve az általa vezetett Pakistan Oil Fields Limited nevű céggel.