Ha Novákon múlna, Molnár Gyula pártelnöki iroda helyett börtöncellát kapna

2014-ben a szocialista politikust az MSZP korábbi alkotmánybíró-jelöltje mentette fel.

Molnár Gyula az MSZP új elnöke legutoljára talán akkor került be komolyabb mértékben az országos hírekbe mikor másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélésért a „Kopaszi-gate” néven elhíresült ügy miatt. A szocialista politikust ugyan a kétes ügyben felmentették a Jobbik politikusa azonban ma is az elszámoltatás szükségességéről, a kormányzat felelősségéről, mi több közös Fidesz-MSZP-s mutyiról beszél. Mint az közismert Újbuda volt MSZP-s polgármesterét azzal vádolták meg, hogy SZDSZ-es alpolgármesterével, Lakos Imrével közösen egy több száz milliós önkormányzati ingatlant adott magánkézre, mindezt pályáztatás nélkül, befolyásával visszaélve. Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imrét hat hónap felfüggesztettre és hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság. Az indokolás szerint a vádlottak Leisztinger Tamás MSZP-közeli milliárdos vállalkozónak akarták átjátszani az ingatlant cserébe azért, mert ő korábban támogatta Molnárt a politikai kampányban.

2014-ben a szocialista politikust nem éppen a legszerencsésebb módon rendkívüli jogorvoslat keretében éppen az a tanácselnök; Dr. Mészár Róza mentette fel a Kúrián aki 2014-be még az MSZP alkotmánybíró-jelöltjeként mutatkozhatott be. Novák Előd a Jobbik újbudai választókerületi elnöke a felmentés idején arra hívta fel a figyelmet, hogy a „pártkötődés” miatt az ügyben nyilvánvaló elfogultság léphetett fel. A jobbikos politikus szerint összeférhetetlenség történt amit jelenteni kellett volna, ennek hiányában törvénytelen az ítélet, ezért új eljárást kezdeményezett Molnár Gyula ellen. Novák hiába kérte dr. Polt Péter legfőbb ügyészt és dr. Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét az eset kivizsgálására, mert teljes elutasításba ütközött. Novák szerint az „elszámoltatási” kormánybiztosok is asszisztáltak mindehhez, a Jobbik azonban továbbra is új eljárást szorgalmaz.

Novák az elmaradt elszámoltatás margójára felírta, hogy idén derült ki: Orbán Viktor jó barátja, a Videoton focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István 51 százalékban, illetve az MSZP-s ex-kormányfő, Bajnai Gordon vezette Wallis egykori tranzakciós igazgatója, Kóbor Miklós 49 százalékban közös tulajdonosa lett a Kopaszi-gátnak. További pikantériája a nagyszabású üzletnek, hogy a 16,5 milliárd forintos állami hitelből megvalósított adásvételt ugyanaz az állami tulajdonú és kormányzati irányítású Eximbank pénzeli, amely Orbán Viktor másik jó barátjának, Andrew G. Vajnának is besegít a TV2 megvásárlásába 6,7 milliárdos hitellel, holott e pénzintézetet a külkereskedelmi tevékenység ösztönzésére hozták létre, amihez ezeknek a sokmilliárdos magánbizniszeknek semmi közük. Nem mellesleg a csodálatos természeti szépségű városrésznek a további beépítését tervezik, amit a Jobbik ebben a formában határozottan ellenez.