Haldokló emberektől követelt százezreket, de nem csukják le az orvost, mert "nagy szükség van rá"

Két év szabadságvesztést szabott, de még ezt is felfüggesztették.

Egy veszprémi nőgyógyász onkológus specialista (aki feltehetően a város egyetlen kórházában, a Csolnoky Ferenc Kórházban dolgozik) százezreket kért halálos beteg emberektől "életmentő" műtétekért és vizsgálatokért - írja a Hírtv honlapja. A főorvos a gyógyíthatatlan betegekről egy operációért 150, egy vizsgálatért 15 ezer forintot gombolt le.

Az eljárás tíz sértett ügyében folyt, akik közül ma már csak egy van életben. A bíróság a különösen aljas bűncselekményért mindössze

két év szabadságvesztést szabott, de még ezt is felfüggesztették.

A bíró az indoklásban még panaszkodott is, hogy "mivel a bűnösségben kétséget kizáróan biztosak vagyunk", a büntetési középmértéknek tekintett hét évről "nagyon nehezen tudtunk lejjebb menni a kétéves minimumra a halmazati szabályok miatt is” Dülkné Pintér Zsuzsanna azért megoldotta a feladatot.

Az igazán parádés azonban a felfüggesztés indoklása. Eszerint

"a társadalom és a betegek érdeke az, hogy a főorvos szabadlábon maradva tovább folytathassa a gyógyító tevékenységet, mivel szakmai tudására nagy szükség van."

A bíróság ügyelt arra is, hogy a nélkülözhetetlen szakember anyagi helyzete se roppanjon meg túlságosan. A tíz betegtől legalább másfél millió forintot (műtétenként így 150 ezer, plusz) a vizsgálatok tarifája kasszírozó orvost összesen

450 ezer forintra büntették.

Úgyhogy holnaptól már állhatnak is sorba a betegek a haldokló embereket kifosztó orvos "gyógyító tevékenységéért".