Havasi Berci <3 Ron Werber

Eltelt 14 év, Ron Werber pedig Habony Árpáddá vedlett. De a Fidesz és médiája még egy üvöltően besült rágalomkampányhoz is lopja a kamuanyagot.

Werber szó szerint mindent megengedett magának és a szocialistáknak, illetve kampánystábjának. Ők alkalmazták először a kommunikációban faktoidnak nevezett eljárást, amikor egy cáfolhatatlan, ugyanakkor bizonyíthatatlan esetet dobnak be a köztudatba. Ilyenkor az előny annál van, aki azt felveti (hacsak nem kezdő hülye), hiszen a szenvedő fél mindenképp védekező pozícióba kényszerül.

Egy ilyen faktoid volt a 2002. április 20. előtt körbejárt kamu SMS (betűhíven): „Orban este ugy meg verte feleségét, hogy a Kutvölgyiben arccsont mütétet hajtottak rajta végre! (NEM PLETYKA, ADJATOK MÉG 10 EMBERNEK TOVABB!)”

Felháborodtak a Fidesz-hívek? Joggal! Meg a nem Fidesz-hívek tisztességes része is! Menjen a picsába az, aki ilyen kampányt vezényel! Anikó asszony pedig – nagyon helyesen – odaállt a köztévé kamerája elé, és közölte, semmi baja, egyben azt kérte – szintén nagyon helyesen –, a családot hagyják ki ebből a hadjáratból.

A szocialista Ron Werbert ma már fideszes Habony Árpádnak hívják. És ugyanúgy nem ismer sem embert, sem Istent. A fent említett fogást pedig ő is alkalmazza: nem baj, ha valami nem igaz, ellövi, aztán próbáljon meg védekezni az áldozat. Az megint más, hogy az emberei között ott található a már emlegetett kezdő hülye is, aki Terry Blacknek, a Fidesz meleg szeretettel fogadott új szóvivőjének olyan fényképet tol át, ami 6-8 évvel azt követően készült, hogy Vona Gábor Orbán Viktor polgári körébe és/vagy buzibulijába járt. (Biztos így volt, máskülönben miért vágta volna meg pont így a köztévé és a vajnatévé a pártelnök mondatát?) Ráadásul az ominózus fényképről a Google képkeresője 0,13 másodperc alatt kiderítette, hogy egy fotópályázat versenyanyaga. És ahogy a kép készítője nyilatkozott: tőle senki nem kért engedélyt az újraközlésre.

Magyarul: a Fidesz és médiája még egy üvöltően besült rágalomkampányhoz is lopja a kamuanyagot…

És vajon az érintett családtagja, adott esetben neje cáfolhat? Kérheti, hogy a családot hagyják ki a politikai rágalomkampányból? Ha Lévai Anikó asszony valóban felháborító 2002-es esetéből indulunk ki: igen. Akkor viszont a sajtó munkatársaival többször is pofátlanul viselkedő Havasi Bertalan (médiamunkásokkal történő beszélgetések során derült ki: még a Fidesz-közeli sajtósok is émelyegnek a stílusától) ne mérjen kettős mércével, és mielőtt belebüfizik a médiába valamit, ami a polgári Magyarországhoz nem, de Ron Werberhez nagyon is méltó, a fent említett keresővel nézze vissza, hogy a főnöke felesége nem szólalt-e meg hasonlóképp 14 évvel ezelőtt!

Barna S. Ödön