Hétfőn érkezik meg a Parlament elé az ország karácsonyfája

Hétfőn érkezik meg a Parlament elé az ország karácsonyfája

A katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársai szállítják és állítják fel az ország karácsonyfáját a Kossuth Lajos téren. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

Hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren – - közölték az MTI-vel.

A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától. A korlátozások a Hajdúszoboszló-4-es főút- M4-es autóút- M0-s autóút- M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz-XI. Budaörsi út-BAH-csomópont-XII. Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút-Bem József utca-Tölgyfa utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Balassi Bálint utca- Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

(MTI)

(Címlapkép: Rendőrök kiszorítják az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevőit a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én. MTI/Balogh Zoltán)