Hiába a kormánypropaganda, a szocialisták szerint sem lesz Jobbik-MSZP paktum

A kormánypárti suttogást Medgyessy Péter volt miniszterelnök erősítette fel a napokban, amikor arról beszélt az Atv-ben, hogy a Jobbiknak, illetőleg a baloldali pártoknak össze kell fognia, nem szabad finnyáskodniuk. A szocialista kormány vezetőjének kijelentése kapcsán Molnár Gyula elmondta, nagyon nem örül annak, hogy Medgyessy úgy érezte, mostantól kezdve tanácsadói szerepet is kell vállalnia a pártban.

A kijelentés tartalmával kapcsolatban úgy fogalmazott: "a Jobbikkal összefogni leváltani a Fideszt, az egy hibás koncepció". Hozzátéve: teljesen világos, hogy ez az ország és a szavazók szempontjából is zsákutca. Hangsúlyozta azt is, hogy: "ilyen típusú gondolkodás" nincs, és nem is lesz a következő időszakban.

Tényleg hülyeség

A kormányzati elképzeléssel szemben hétfőn Vona Gábor élt kritikával, de ugyanígy vélekedett a politológus is.

Kunhalmi Ágnes is megkapta a magáét

Emlékezetes, a szocialista országgyűlési képviselő megint nem tudta abbahagyni a röhögést, s mivel mindez egy sajtótájékoztatón történt vele, így a szélesebb nyilvánosság előtt hozta az MSZP-t még kellemetlenebb helyzetbe. Molnár Gyula szerint párttársának nem kellett volna kiállnia újságírók elé, ha úgy érezte, hogy ezt nem tudja megtenni.

"Ez nem pártügy, hanem ez az ő személyes dolga, végig kell gondolnia, hogy szabad-e a sajtó elé ilyen hangulatban kiállni"

- fűzte hozzá.