Hihetetlen: maga Orbán Viktor is kampányolt az elítélt bicskei pedofil igazgató egyesületének 2002-ben

Hihetetlen: maga Orbán Viktor is kampányolt az elítélt bicskei pedofil igazgató egyesületének 2002-ben

A mindig makulátlan miniszterelnök korteskedését követően ráadásul V. János képviselői mandátumot szerzett.

Az állami MTI hírarchívumából kiviláglik, hogy

Orbán Viktor annak az Összefogás a Városért 2002 Egyesületnek kampányolt Bicskén, amelynek a listavezetője ekkor V. János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója volt

– írja a Gulyáságyú Média. A pedofil igazgató nevével fémjelzett egyesület későbbi neve egyébként az Összefogás Bicskéért Egyesület lett.

Az akkoriban már nem miniszterelnök Orbán a bicskei kampányrendezvényen kifejtette: annak, hogy az önkormányzati választáson a polgári értékrend győzedelmeskedjék, az összefogás a feltétele. „Ideje, hogy a polgári oldal tisztességesen megszervezze magát” – fogalmazott a Fidesz vezetője, aki azt is hangoztatta, szerinte amennyiben „a nemzeti érzelmű emberek” nem fognak össze, az önkormányzati választáson a baloldal fog győzni..

Ezenfelül a portál felidézte, az Összefogás a Városért 2002 Egyesület polgármester-jelöltje az akkor MDF-es, később fideszes országgyűlési képviselő, Kelemen András volt, listavezetője pedig az a V. János, akit 2018-ban 8 évre ítéltek a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények miatt.

Kitértek a cikkben arra is, hogy

az Orbán Viktor korteskedése után egy hónappal tartott választásokon V. János listavezetőként képviselői mandátumot is szerzett, majd a négy évvel későbbi, 2006-os önkormányzati választásokon is.

Korábban azt már a Gulyáságyú Média megírta, hogy V. János, a bicskei gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója két választás alkalmával is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Tessely Zoltánt támogatta Bicskén, a Felcsúttal szomszédos településen.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a felújított bicskei városközpont átadóünnepségén 2014. szeptember 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)