"Hogyan lehet alkotni programozással?" - Előadást tart a Prezi vezető művészeti tervezője

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU, korábban BKF) 2015-ben indult progresszív műhelye, a Metropolitan LAB a digitális technológia változásaira reagálva és annak trendjeit követve a különböző igényekre ad megoldásokat interdiszciplináris projektek megvalósításával. Fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Olyan közösségi tér, ahol fejleszteni és közösen tesztelni lehet az új ötleteket, és ami lehetővé teszi a folyamatos kísérletezést, valamint a hibrid műfajok megteremtését. Kooperációi mentén inspirációival segíti innovációs és technológiai folyamatainak végiggondolását iparági és GLAM partnereinek - olvasható a hozzánk eljuttatott közleményben.
 
Az idén februárban indult Processing - Hogyan lehet alkotni programozással? projekthez kapcsolódóan 2016. április 6-án szerdán 17.30-tól Programozok, tehát vagyok címmel tart előadást Somlai-Fischer Ádám a Prezi székházában.
 
A Metropolitan Lab vezetője dr. Seres Szilvia újmédia-művész, tudományos tanácsadó; a Processing kurzus vezetője Bíró Júlia. Somlai-Fischer Ádám építész, dizájner, a Prezi egyik megálmodója és alapítója, vezető művészeti tervezője.
 
A híreket telefonjainkon olvassuk, családjainkról emlékeinket fotó app-ban építjük. Közösségi, politikai életet online alkalmazásokban élünk. Internet, számítógépek, és programok vesznek körül minket mindenütt. Bár ezek használata nagyon elterjedt, még mindig nagyon kevesen tudnak létrehozni új, maguk számára fontos alkalmazásokat, mert a programozás egy misztikus és nehéz dolognak tűnik. 
 
2025-re a jelenlegi kapcsolatok ötszörösét prognosztizálják az előrejelzések, azaz 25 milliárd eszköz fog várhatóan csatlakozni az internethez és segíteni vagy bonyolítani, de mindenképpen formálni az életünket. 
Azért érdemes megtanulni programozni, hogy életünket mi alakíthassuk, hogy talán szabadabbak is legyünk, illetve mert nagyon könnyű és szórakoztató dolog. Ez nem egy szakma, nem lesz mindenki mérnök, hanem egy készség, mint az írástudás.
Az előadáson való részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött! Az esemény facebook-oldala itt érhető el, A Metropolitan Lab-ről pedig itt olvashat bővebben.