Hoppá! Elszólta magát a „gyarmatosító”: Orbánék eladják a hazát

Egy újabb piros pirula.

Ahogy arról beszámoltunk, Colleen Bell amerikai nagykövet az Amerikai Kereskedelmi Kamara budapesti rendezvényén szerdán többek között arról beszélt, hogy

Magyarország és az Egyesült Államok közötti gazdasági kapcsolatok ugyan erősek, de még erősebbek lehetnek az "akadályok" megszüntetésével.

De vajon milyen akadályokra gondolhatott a Colleen Bell? Szögesdrót? Határzár? Csomagellenőrzések? Vámok? Esetleg jogszabályok?

[fb_pages_codes:econation]

A nagykövet nem hagy kérdőjeleket, ugyanis nyíltan szóba hozza a hazánkban tabunak számító, az Európai Unió és az Egyesült Államok közti szabadkereskedelmi egyezményt (TTIP), és aláhúzza:

"vannak (ugyan) nehézségek, de ezeken túl fognak jutni, mert az ilyen jellegű szerződések mindig nagy gazdasági fejlődést hoznak".

Ami viszont egy nettó hazugság, mert ilyen típusú szerződésből mindössze kettő van, az egyik a TPP, amit tavaly ratifikáltak a csendes-óceáni térségben, illetőleg a NAFTA, amelynek majd két évtizedes pusztítását leginkább azon mérhetjük föl, hogy gyakorlatilag eltűnt a középosztály az Egyesült Államokban.

Az amerikai nagykövet, aki korábban gyakran kritizálta a magyar kormányt, most dicsérte Orbán Viktor miniszterelnök kabinetjét, amiért az támogatja a TTIP-et. Colleen Bell emlékeztette a közönséget Szijjártó Péter külügyminiszter szavaira, aki több alakalommal is kijelentette, hogy a TTIP akár 20-30 ezer (sic!) új munkahelyet is teremthet Magyarországon.

Fontos szerződésről van szó, és Washington nagyra értékeli Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter támogatását ez ügyben

- mondta.

Magyarországon fontos a „nemzeti” látszat, ezért a nagy nyilvánosság előtt az Orbán-kormány tagjai nem szoktak kiállni a nemzetállamok létét megkérdőjelező szabadkereskedelmi egyezmény mellett, igaz államtitkári szinten már megkezdődött a csepegtetés.

S akkor egyszer s mindenkorra lezárva a Merkel-Orbán közti állítólagos ellentétet; a német kancellár által vezetett CDU (az Európai Néppárt legnagyobb pártja) nem olyan rég tett újra hitet az egyezmény mellett, ezzel is irányt mutatva "Európa megmentőjének".

Mindenki nyugodjon le!

Ugyanabból a vályúból zabálunk, amelyből a migránsokat is etetik.

De mi legalább büszkék is vagyunk rá.