Hosszú Katinka ingyen szerepelt volna egy reklámban, amin egy magáncég több millió forint közpénzt kaszált

Az önkormányzat 55 millió forintot fizetett a saját tévéjének, az önkormányzati TV egy magáncéggel kötötte a szerződést. Katinkát pedig felkérték, hogy ebben szerepeljen ingyen.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere annak kapcsán, hogy az önkormányzat több mint 55 millió forintot fizetett ki a 2017-es vizes-vb-t népszerűsítő 30 másodperces film elkészítésére azt mondta, hogy

„Ha pusztán az anyagi megtérülést vizsgáljuk, akkor is megérte. A filmet készítő kecskeméti televízió ugyanis a város tulajdonában van. Számukra új, szakmai perspektíva nyílt meg. Másrészt olyan referenciát készíthettek el, amellyel gyarapodhatnak az önkormányzat bevételei.”

Ehhez képest LMP-s politikusok adatigénylésére hivatkozva az atlatszo.hu most azt írja, hogy a közpénz legvégül egy magáncégnél landolt, ugyanis a Kecskeméti Városi Televízió Nonprofit Kft. mintegy 55 millió 647 ezer forint értékben kötött alvállalkozói szerződést egy magáncéggel, az Argus Film and Art Kft.-vel., öt részletben.

Pontosan annyit, mint amennyi közpénzt erre a célra megkapott. 

A magát oknyomozó hírportálként meghatározó portál forrásai szerint a KTV munkatársai nem vettek érdemben részt a munkálatokban, az önkormányzati tévé mindenesetre – a polgármester állításaival szemben  – semmiféle referenciával, többletbevétellel nem gazdagodott.

A promóciós film akkor került az érdeklődés központjába, amikor kiderült, hogy abban Hosszú Katinkának kellett volna szerepelni, Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök elvárása szerint ingyen. Hosszú azonban állítólag nem utasította el élből a felkérést, de a részleteket át akarta beszélni, ez alatt azonban nem feltétlenül a honoráriumot értette.