Ismét összeülnek a magyar baloldal legendás ikonjai

Némi szünet után ismét összegyűlnek a baloldali kerekasztal lovagjai, most azonban már meghívót kaptak a másod és harmad, vagy épp a partvonalon vitézkedő vörös palástos kardforgatók is.

Az előzetesen meghirdetett program, meglehetősen bőségesnek ígérkezik. Lesz ott minden, mi szemnek, szájnak ingere. Úgy tűnik, hogy az egész, kissé kádárista nosztalgiai buli hangulatát idéző seregszemle megszervezése a Munkáspárt 2006-ot dicséri.

Az érdeklődők meghallgathatják az MSZP-n kívül számos más, szinte csak papíron létező balos gittegylet politikusait is. Ennek ellenére vannak kifejezetten izgalmasnak ígérkező modulok is: A „Kire szavazzanak a balosok? Ki a bal, ki a jobb?” diskurzusban Hegyi Gyula, az Európa Parlament volt képviselője, Tóbiás József, az MSZP elnöke és Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke fogja ütköztetni álláspontját. Bizonyára hasonlóan érdekfeszítő lesz Moldova György beszélgetése Vajnai Attilával.

Igazi baloldali rendezvényt természetesen nem is lehet megszervezni egy kiadós fasisztázás nélkül. Itt sem lesz ez másképpen. Ennek a modulnak a beszédes „fasizmus melegágya” címet adták. Ebben többek között Krausz Tamás történész és Török Zsolt szocialista képviselő fogja kicsit rettegni a fasiszta veszélytől.

Lesz ám könyvdedikálás is. Autogramot fog osztogatni Artner Annamária, Baranyi Ferenc, Csernok Attila, Harsányi Iván, Hegyi Gyula, Konok Péter, Krausz Tamás, Ladányi János és Moldova György. A megjelentek pedig abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy vásárolhatnak is a remekművekből.

Ha valakit nem kötnének le a színes programok, akkor a három nap alatt megízelhetik a legszebb 70-es éveket idéző fogásokat. Lesz többek között paprikás krumpli virslivel, pásztortarhonya és sült kolbász is.

Aki pedig kedvet kapott az önkénteskedéshez, az bátran jelentkezhet a Ságvári Endre Ének- és Szavalókórusba. Szerencse, hogy egy személy akár mindkettőbe jelentkezhet, ráadásul nem is kell magas színvonalon tudni énekelni, a szervezők szerint a lényeg a közös élmény.