Ismét zúg a Deutschland über alles, avagy Angela Merkel hat bivalyerős kijelentése

Gondoskodni fogok róla, hogy a többi politikai párt mindig erősebb legyen, mint amit nem kedvel.

Figyelmeztetünk arra mindenkit, hogy a mellékelt illusztrációk szándékosan eltúlzottak, nem is találóak és nem is viccesek.

német megszállásTÓL FÉLnek franciaorszában

Angela Merkel egy berlini francia iskolában tett látogatása során jelentette ki, hogy:

„(1.) Gondoskodni fogok róla, hogy a többi politikai párt mindig erősebb legyen, mint a Nemzeti Front.”

Nem nagy meglepetésre a migráció-szkeptikus Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke úgy reagált, hogy a német kancellár kijelentése beavatkozás a francia belügyekbe, ami Franciaországra nézve felháborító és megalázó, és azt a kegyetlen igazságot jelzi, hogy hazája Németország alárendeltje.

Berlin-Róma tengely: Merkel mindent megtesz Ausztriában

Róma és Berlin élesen ellenzi Ausztria azon terveit, hogy kerítést emeljen Olaszországgal közös határán – mondta Matteo Renzi olasz kormányfő, Angela Merkel hozzátette:

„(2.) Mindent megteszek annak érdekében, hogy a migráció körüli problémákat másképp, a határok lezárása nélkül oldjuk meg”.

Mindazokban, akik olvastak történelemkönyveket, felmerül a cinikus kérdés, hogy úgy mégis mit jelent az, hogy a német kancellár mindent megtesz ausztriai határon?

Merkel utálja, hogy Britannia ellenáll

Tavaly szeptemberben először támogatta több brit az Egyesült Királyság kilépését, mint az EU-ban maradást. A szigetországi közvélemény-kutatások szerint ez a migrációs krízisnek köszönhető. David Cameron kormányfő keményen ellenáll Angela Merkel német kancellárnak, és nem akar befogadni több bevándorlót. Ugyanekkor kapott nyilvánosságot, hogy egy, a Downing Streeten tartott vacsorán a német kancellár azzal vádolta a brit miniszterelnököt (!), hogy túl erőszakosan lép fel az EU többi tagjával szemben. Merkel azt mondta Cameronnak, hogy

„(3.) ezért utálunk mindannyian és ezért szigetelünk el”.

Cameron pedig azzal szembesítette Merkelt, hogy „ki is léphetnék az EU-ból”. Az Európai Bizottság valószínűleg meg fogja adni Törökországnak a vízummentességet, amit az a menekültek visszafogadásáért cserébe kért. Ez további tüzelheti Nagy-Britanniában az „elszakadás híveit”, a kilépésről szóló népszavazás ráadásul az idén lesz.

Merkelhez nem méltó a német nép sem

Márciusban nehéz napot okoztak a német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) a tartományi választások, amelyek eredményét a német kancellár szerint ugyan nagyban meghatározta az európai menekültválság megoldatlansága, de hozzátette:

„(4.) ez nem jelenti azt, hogy irányváltásra van szükség a válságkezelésében.”

Tavaly pártja frakcióülésen azt mondta, hogy

 „(5.) Nekem mindegy, hogy felelős vagyok-e a menekültáradatért, most már itt vannak”  

Magyarországot is helyes útra kell terelni

Három esztendeje a szociáldemokrata Peer Steinbrück felvetette, hogy Magyarországot esetleg ki kellene rekeszteni az Európai Unióból.

Egyes hírelemezések szerint ekkor Angela Merkel bevédte Budapestet, mások szerint azonban burkoltan megfenyegette, amikor az alábbi mondatokat megfogalmazta:

„ (6.) Nem kell mindig azonnal a lovasságot küldeni, ha szabad így fogalmaznom. Komolyra fordítva a szót: ha kétség merül fel, először beszélni kell egymással és aztán módosítani a törvényeket Magyarországon. (…) Úgy vélem, mindent meg kell tennünk, hogy magyar barátainkat a helyes útra tereljük. Semmiképpen sem abból indulunk ki, hogy ki kellene zárni őket, mert azután már semmilyen befolyásunk nem lenne rájuk.”