Izrael nagyon prüszköl

(Mint ismert, a zsidó terrorállamnak nagyon nem tetszik a megállapodás, mivel ezzel az egyik fő zsarolási kártyáját veszti el - a szerk.)
 
"Nehéz időszak volt" - jelentette ki Obama, hozzátéve: személy szerint neki rossz volt látni, hallani, hogy az izraeli érdekek mellőzésével vádolták a kormányát. "Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy elviseljük a keretmegállapodás esetleges kudarcát anélkül, hogy a bőrünket vinnénk a vásárra" - mondta, majd megemlítette, hogy kormánya politikájának része a közeledés, és ilyen volt a Kubával és a Mianmarral szembeni is.
    
"Mindig egyértelművé tettem, hogy amíg rajtam múlik, Iránnak nem lesz atomfegyvere, és szerintem meg kell érteniük, hogy ezt komolyan gondoljuk. De ezzel együtt remélem, hogy meg tudjuk kötni ezt a diplomáciai egyezséget, és ez új korszakot nyit majd az Egyesült Államok és Irán, valamint - és ez legalább olyan fontos - idővel Irán és szomszédai viszonyában" - fogalmazott (és akkor helyettesítsük be Irán helyére Izraelt, s máris egészen másfajta válaszokat kapunk. Példának okáért az atomfegyverek kérdésében - a szerk.)   
 
Benjámin Netanjahu, a terrorállam miniszterelnöke szerint a megszületett keretmegállapodás "nagyon, nagyon rossz", és vasárnap egy ennél jobb végleges megállapodás kidolgozására szólította fel az amerikai kormányt. Amerikai tévécsatornáknak adott nyilatkozataiban azt mondta, hogy a megállapodás fenyegetést jelent Izrael fennmaradására, és egyáltalán nem állja útját annak, hogy Irán atombombát fejlesszen ki, sőt éppen egyengeti előtte az utat.

Mint ismert, Izrael a térség egyetlen atomhatalma, ráadásul folyamatosan veszélyt jelent a szomszédjaira.