Izraelben újabb lakásokat húznak fel arab lakónegyed határán

Ismét szárba szökkentek az etnikai térképet megváltoztató városfejlesztési lépések.

A Ramat Slomó nevű lakónegyedben négyszázharminchat, a Ramot nevű negyedben pedig tizennyolc új lakást vehetnek birtokba leendő tulajdonosaik a döntés nyomán.  A katonai rádióban az is elhangzott, hogy egy ezerötszáz jeruzsálemi lakás felhúzásáról szóló terv is ismét a tervezőasztalra került, amelynek fejlesztését a városháza már meg is kezdte, noha a tervben szereplők közül ezernek az építését korábban befagyasztották.

Meir Turdzseman, a városháza polgármester-helyettese azt nyilatkozta a rádiónak, hogy a Suafat nevű kelet-jeruzsálemi arab lakónegyed határán ezerötszáz otthon építésével foglalkoznak.

"Eddig csak kevesebb, mint ötszázat engedélyeztek, de minden illetékes hivatalt megkerestem, hogy további ezernek az előkészítését is megkezdhessük a Moria nevű, a városháza alá tartozó vállalkozás segítségével"

- mondta Turdzseman.

Az új kelet-jeruzsálemi építkezések engedélyezése elképzelhető, hogy maga után vonja az Egyesült Államok haragját, ugyanis Washington a múltban hevesen tiltakozott a Ramat Slomóban történő izraeli házépítések miatt. Kérdés, hogy az Iszlám Állam térnyerése, az egyiptomi és a párizsi merényletek után, mennyire hagyhatja figyelmen kívül Izrael a nemzetközi közösség óhajait. Tel-Aviv eddig sem foglalkozott ezekkel a nyilatkozatokkal, tette, amit gondolt. Most pedig a terrorizmus miatt a közvélemény egyre inkább a muszlimok ellen fordul...