Jacuzzi, medence, napelemek és saját balatoni partszakasz is tartozik Schadl György nyaralójához

Jacuzzi, medence, napelemek és saját balatoni partszakasz is tartozik Schadl György nyaralójához

A korrupcióval vádlott ex-végrehajtóvezér félmillió forintot kínált annak a tervezőnek, aki egy olyan tervet készít, ami alapján elfogadnák a szabálytalan bővítéseket.

„Miért baj az, hogy azt mondom a telefonba, nekem megér félmillió forintot, hogy kerítsen egy olyan tervezőt, aki a hivatal számára elfogadható tervet készít?” – fakadt ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) volt elnöke, amikor balatoni villájának ügye is napirendre került az ellene folyó tárgyaláson. Az ingatlan három éve üresen áll, mivel Schadl György először előzetes letartóztatásban volt, jelenleg pedig házi őrizetben van amiatt a bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekménysorozat miatt, amiben részt vett Völner Pál bukott, fideszes államtitkár is.

A luxusvilla be van kamerázva, van benne úszómedence, pezsgőfürdő, tartoznak hozzá napelemek, és még saját balatoni partszakasza is van

– írta meg a Blikk.

A vád szerint Schadl György a felújítás során a nyaraló teraszának beépítésével valamivel nagyobb területet építtetett be a megengedettnél, ezért megkérte az építésvezetőjét, keressen valakit, aki 500 ezer forintért a hivatal számára is elfogadható tervet tud készíteni. Az építésvezető, B. László pár hónappal korábban még a nyomozás során elismerte, hogy átadta az a félmillió forintot, a hivatalnok pedig beismerte, hogy átvette a pénzt, a keddi kihallgatása előtt azonban már visszavonta vallomását.

A hivatalnok annak idején azt üzente, ő elvállalja a vesztegetést, így tud a legkönnyebben kihátrálni az eljárásból

– mondta B. László, aki ezután úgy döntött, hogy ő is beismeri a vesztegetést, így hamarabb túl lesz az egészen. AZonban most az állítja, hogy valójában soha senkinek nem adott pénzt, és erre Schadl György sem kérte őt meg – tette hozzá.

Schadl György hisztizett a bíróságon, hogy miért baj, ha azt mondta a telefonba, hogy megérne neki félmillió forintot, egy olyan tervező, aki olyan tervet tud készíteni, ami a hivatal számára elfogadható.

„Mi ebben a korrupció?”

– értetlenkedett a korrupt ex-végrehajtóvezér.

A Blikk szerint Schadl szívesen leutazna személyesen is a házba, amennyiben enyhítenék házi őrizetét. Így bizonyára „nem maradna sokáig befejezetlen az utca egyik legszebb épülete” – idézték Schadl Györgyöt.

(Címlapkép: Alfahír archív)