Lefoglalták mindenét, Völner Pál mégis egy Audi Q5-ös terepjáróval jár lángosozni

Lefoglalták mindenét, Völner Pál mégis egy Audi Q5-ös terepjáróval jár lángosozni

A korrupcióval vádolt bukott fideszes államtitkárt és családját vagyonzárral sújtották – még a fia Porschéjét is elvitték –, most mégis egy csúcskategóriás autóval furikázik. Hogy honnan van? Nem árulja el.

Völner Pál több alkalommal panaszkodott az őt és a családját sújtó kiterjedt hatósági vagyonzár miatt, mégis egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját Dunaalmáson április végén – írja a 24.hu. Egy olvasó küldött fotót a lapnak Völnerék megérkezéséről, a volán mögött egyértelműen az egykori államtitkár ül.

Völner Pál köszöni szépen, jól telnek napjai, nagy vidáman még a családdal is kirándul

A 83 millió forint kenőpénz átvételével megvádolt exfideszes láthatóan nem aggódik túlzottan a per miatt. Mint korábban írtuk, ő és korrupciós botrány kulcsfigurája, a végrehajtóvezér Schadl György ártatlannak vallották magukat a bíróság előtt, a vádakat végig tagadták.

A családi lángosozás nem egy végletekig meggyötört, a vádak miatt aggódó ember benyomását kelti, akitől mindent elvettek.

Pedig Völner nagyon is háborgott amiatt, hogy őt és családját „csak úgy” kifosztották.

A lap emlékeztet: a büntetőeljárás során bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a volt igazságügyi államtitkárnál és családjánál. Völner fiának Porsche sportautóját is lefoglalták és a felesége Lexus terepjáróját. Úgy tűnik, maradt még használatra fogható jármű.

Nincs itt semmi látnivaló, milliós kocsiban bárki ülhet

A 24.hu próbálta megtudni az egykori államtitkártól, kié a kocsi, ám helyette ügyvédje válaszolt. Közölte,

senkinek semmi köze ahhoz, hogy ügyfelem milyen családi programokon vesz részt, és ahhoz sem, hogy mivel közlekedik.

Nemrégiben Rákay Kálmán fideszes producert kapták le egy Mercedes-Maybach S típusú luxusautóval – eredeti ára 95 millió forint lehet –, korábban pedig Schadl Györgyöt láthattuk nyomkövetővel a lábán ügyeket intézni egy 40 milliós Audival.

Bizonyára a magyar adófizetőknek ezekhez sincs semmi közük.

(Címlapkép: MTI/Kovács Attila)