Schadl furcsálja, hogy „szökési kísérletre” alapozva tartották fenn letartóztatását

Schadl furcsálja, hogy „szökési kísérletre” alapozva tartották fenn letartóztatását

Schadl György azt állítja, nem állt szándékában elszökni Dubajba, hiszen már letartóztatása előtt egy hónappal megvette a repülőjegyet.

Mint ismert, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség megszüntette a nyomozást a Magyar Péter-Varga Judit-hangfelvétel ügyében. Arra jutottak ugyanis, hogy a Schadl-Völner-ügy iratait senki nem manipulálta. Bár Varga Judit akkor még igazságügyi miniszterként a hangfelvételen azt mondta, Rogán Antalék kihúzathatták a rájuk vonatkozó részeket a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagaiból. Az ügyészség szerint Varga Judit csak pletykákat osztott meg Magyar Péter hangfelvételén.

Emellett bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozásnak azt a részét is, ami arról szólt, figyelmeztették-e előre Völner Pált arról, hogy nyomozás zajlik ellenük.

A hír kapcsán megszólalt a Telexnek a végrehajtói maffia ügyei kapcsán letartóztatott Schadl György is. Mint mondta,

„Engem talán egy mondat érintett főügyész úr előadásából, mely szerint nem állt szándékomban elszökni Dubajba, hiszen már egy hónapja megvettem az oda-vissza szóló külföldi repülőjegyet. Mindez igaz, két éven át magam is ezt mondtam. Ennek fényében furcsa, hogy alapvetően erre a »szökési kísérletre« alapozva kérték és tartották fenn letartóztatásomat. Szökni természetesen nem állt szándékomban, nem is lett volna okom rá. Dr. Völner Pálnak vagy bárki másnak sem adtam vesztegetési pénzt, ahogy én sem fogadtam el ilyet senkitől. Ahogy eddig is állítottam, és a nyomozati iratokból is kitűnik, legális gazdasági ügyletként kaptam vissza – részben – az általam befektetett, kölcsönadott pénzt”

– fogalmazott Schadl.

Magyar Péter hangfelvétele kapcsán egyébként Varga Juditot, Gulyás Gergelyt és Rogán Antalt is tanúként hallgatták ki.

(Címlapkép: Schadl György)