Jobbik: Vlagyimir Putyin magyar hangja beszélt a jereváni rádióban

Jobbik: Vlagyimir Putyin magyar hangja beszélt a jereváni rádióban

Orbán Viktor nem a haza, hanem idegen hatalmak érdekében cselekszik, és kiárusítja az országot - figyelmeztet az ellenzéki párt.

"Orbán Viktor a mai propagandarádiós szereplése során is nagyot ment, sajnos lefelé a lejtőn" - így kommentálta a Jobbik-Konzervatívok friss közleményében a miniszterelnök által elhangzottakat.

Vajon milyen érdekeket szolgál Orbán akkor, amikor kijelenti: „Ukrajna csatlakozásának EU-s tárgyalása ne is kezdődjön meg”?

- tette fel a költői kérdést a konzervatív párt, azzal folytatva:

Vajon hova vezet, ha egy miniszterelnök irányított kérdésekkel teletűzdelt „nemzeti konzultációban” látja a megoldást a magyar embereket sújtó problémákra, az egyre súlyosbodó megélhetési válságra, amely a magyar családokra nehezedik?

Vajon miért gondolja azt Orbán, hogy nem látják át az emberek, hogy miközben legitimálni próbálja, hogy „mérgezett egérként” Kelet felé nyit, valójában kiárusítja az országot Kínának és Oroszországnak, és nem a haza, hanem idegen hatalmak érdekében cselekszik?
Vajon nem gondolja-e azt a kormányfő, hogy jelen helyzetben a szuverenitást éppen Moszkvától és Pekingtől kellene elsősorban megvédeni, a magyar munkavállalókat pedig a keletről beözönlő, a kormánytól zöld lámpát kapott keleti migránsmunkásoktól?

A Jobbiknak meggyőződése: egy normális országnak (Orbán szavaival) nem „utcai harcosra”, nem „nindzsakormányra”, még csak nem is „mérgezett egérre” van szüksége, hanem felelős kormányzásra és felelős kormányfőre.

"Olyanra, amely nem az idegen, hanem a magyar nemzeti érdekeket tartja szem előtt, és haza tudja hozni a tisztességes embereket megillető uniós forrásokat! Olyanra, amely nem migránsmunkások százezreinek betelepítésére törekszik, hanem arra, hogy normális béreket kapjanak a magyarok, hogy ne kelljen elhagyniuk szülőföldjüket!"

- világított rá a Jobbik.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök kétoldalú tárgyalása Pekingben 2023. október 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)