Jobbik: Donald Trump vereségével a populista hazugsággyártás szenvedett vereséget

Jobbik: Donald Trump vereségével a populista hazugsággyártás szenvedett vereséget

A Jobbik pártja Facebook-posztban gratulált Joe Biden győzelmének az amerikai elnökválasztáson. Ahogy fogalmaznak "Donald Trump vereségével a napi politikai gyakorlattá emelt populista hazugsággyártás, félrevezetés és a tényeket figyelmen kívül hagyó tömegmanipuláció szenvedett vereséget. A normalitás és az emberek józansága kerekedett felül.".

Megemlítik, hogy az a tény, hogy rekord magas számban mentek el az amerikai választók szavazni, azt is jelenti, hogy nem lehet bármit megtenni az emberekkel se az Egyesült Államokban, se máshol. Biden győzelme nagyon rossz hír a populistáknak és nagyon rossz hír Orbán Viktornak.

A megválasztott jövőbeni 46. amerikai elnök a párt szerint nem kevésbé tapasztalt külpolitikailag, és valószínűleg a Trump alatt feszültté vált USA-EU viszony normalizálása lesz az egyik prioritása. Joe Biden kampánya során sajnálatos módon többször említette Magyarországot negatív példaként, mint azt az országot, ahol veszélyben van a demokrácia. Válaszul a magyar kormány méltatlan módon támadta Biden családját és próbált beavatkozni a választásokba. Ez a fajta elszabadult külpolitika, ami nélkülözi a diplomácia elemi követelményeit, nem fejezi ki Magyarország többségének a véleményét. A néppárti Jobbiknak az euroatlanti szövetség különösen fontos, ezért mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobb kapcsolatot építsük ki az új elnökkel, az adminisztrációval és a leendő budapesti nagykövettel - tették hozzá.

Az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatok is új fejezethez érkeztek a mai napon. Végre lehetőség nyílik arra, hogy az Egyesült Államokkal karöltve törjük meg a populista, illiberális despoták hatalmát. Magyarországnak meg kell mutatnia, hogy nem a világ szégyenpadon ülő országaihoz tartozik, hanem tanulva az amerikai példából, egy demokratikus, szabad és a nyugati értékek iránt elkötelezett kormányt fog választani 2022-ben.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.