Jobbik: Az Orbán-kormány korrupcióellenes hatósága csak szemfényvesztés

Jobbik: Az Orbán-kormány korrupcióellenes hatósága csak szemfényvesztés

Az ellenzéki párt szerint sokkal inkább az Európai Ügyészséghez kellene csatlakozni. 

Kecskére bízná a káposztát az Európai Unió azzal, hogy hagyja, hogy Orbán Viktor hozza létre a "független" Korrupcióellenes Hatóságot - olvasható a Jobbik kedd délelőtt kiadott sajtóközleményében. Az ellenzéki párt ezért úgy látja, a kormány által létrehozandó korrupcióellenes hatóság kapcsán csupán egy újabb trükknek lehetünk tanúi.

A Jobbik szerint Orbán Viktor sokadik szemfényvesztése helyett az elmúlt évtizedben csúcsra járatott közpénzlopások megszüntetését és a tolvajok elszámoltatását valóban megoldó Európai Ügyészséghez kellene csatlakozni. 

Ha a Fidesz komolyan gondolná a korrupció elleni küzdelmet, ezt tenné. Helyette maradnak a jól ismert trükkök és orbáni hazugságok

- áll a Jobbik közleményében.

Ahogy arról beszámoltunk, a hétfő esti közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, ami egy korrupcióellenes hatóság és egy korrupcióellenes munkacsoport felállítását írja elő. A lépés pedig nem titkoltan az Európai Bizottság által indított, az uniós források kezelésével kapcsolatos problémákra irányuló, úgynevezett jogállamisági eljárás lezárását szolgálná.

Mindent az EU-s pénzekért: független korrupcióellenes hatóságot hoz létre a kormány

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat egy korrupcióellenes hatóság és egy korrupcióellenes munkacsoport felállítását írja elő.