Tíz százalékát sem érinti a gyermekeknek az üdülési segítség

Drasztikus emelést ígért be a Jobbik a nyaralni vágyó, rászoruló családoknak.

A kormány által Zánkán működtetett üdülőprogram 30 ezer gyermeket érint, és még 40 ezren napközi táborban vehetnek részt. Ez azt jelenti, hogy a rászoruló gyermekek 10 százaléka jut bármilyen segítéshez, és közülük is csak alig 5 százalék valódi táborhoz.

Sneider Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője és az Országgyűlés alelnöke közölte, a Jobbik kormányra kerülve már most kijelenti, hogy drasztikus mértékben növelni fogja a gyermekek nyári üdültetését szerte az országban, valamint a Kárpát-medencében.

A képviselő kitért rá, hogy nem csak a gyermekekre, hanem a szüleikre is gondolni kell. Terveik szerint ezért azokat a dolgozó, de rászoruló szülőket is segítenék, akik nem engedhetik meg maguknak az egyhetes nyaralást.

A Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány Hurrá, nyaralunk! néven már korábban elindította ezt a programot, amit idén is folytattak, és amelynek költségeit a jobbikos parlamenti képviselők adományaiból állták.

"Senki helyett sem tudjuk megoldani a problémát, de segítünk a talpra állásban"

Hogyan képes egy politikai párt által finanszírozott karitatív szervezet valódi közösségeket teremteni, és milyen segítséget nyújthat olyan rászorulóknak, akik már semmi másban nem reménykedhetnek? Milyen feltételekkel várják a rászorulók és a segítő szándékkal érkezők közeledését? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Kiss Gabriellával, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványának főkoordinátorával, aki elárulta, mik a szervezet legfontosabb programjai jelenleg, és mit remélnek 2018-tól.

Sneider Tamás közölte azt is, hogy magyarázatot követelnek Hornyák Tiborral, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, illetve az Erzsébet Táborok Kft. vezetőjével kapcsolatban, aki a szegény gyermekek állami táboroztatása közben naponta nagyjából 110 ezer forintos költségen szállásolta el magát és családját egy balatoni luxusnyaralóban.