Kamuzott az államtitkár a Jobbik javaslatáról

Ha az alaptörvény módosítása kapcsán a Jobbik által beterjesztett javaslatot elfogadnánk, akkor turistavízumot sem lehetne kiadni - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára esztergomi sajtótájékoztatóján kedden.
 
A politikus rámutatott, az állam ebben az esetben is illetéket szed, ami az országba való belépés ellenértékének tekinthető.
 
"Ebből is látszik, hogy ennek a pártnak nincs sem kormányzati, sem önkormányzati vezetési tapasztalata" - fogalmazott Völner Pál, aki szerint a Jobbik "mondvacsinált okkal hátrált ki" az alaptörvény módosításából.
 
A politikus kijelentette, furcsa koalíció jött létre az alaptörvény módosítása körül, amelyben az ellenzék nem az ország érdekeit veszi figyelembe, hanem a pillanatnyi pártérdekek mentén politizál.
 
A politikus szavaira közleményben reagált a Jobbik.
 
"Völner Pálnak igazságügyi államtitkárként illene tudnia, hogy az illeték - még egy turistavízum esetén is - nem a Magyarországra történő beutazás vagy az itt tartózkodás ellenértéke, hanem annak az eljárásnak a díja, mely során a magyar hatóságok egyáltalán foglalkoznak egy üggyel. Az illetéket - ellentétben az ellenértékkel - az ügyfélnek akkor is meg kell fizetnie, ha a vízumkérelmet a magyar hatóságok elutasítják" - írja az ellenzéki párt.
 
A Jobbik úgy véli, Völner Pál vagy tudatosan meg akarja téveszteni a magyar közvéleményt, vagy pedig nem ért ahhoz, amit csinál.

A Fidesz makacssága hozhatja vissza nyugatról a "bevándorlóinkat"

Úgy tűnik a fideszes Völner Pál valami nagyon komoly anyagot szív, mert az ő szótárában a Hősök terét nézegető turista megegyezik a "Magyarországra betelepíthető idegen népességgel". Legalábbis a legújabb kormánypárti nyilatkozatból ez szűrhető le, valamint az, hogy a Fidesz tárt karokkal várja vissza a nálunk menedékjogért folyamodó, nyugatra távozott migránsokat.