Maszkviselésre buzdít Karácsony Gergely a tömegközlekedési eszközökön

Maszkviselésre buzdít Karácsony Gergely a tömegközlekedési eszközökön

Karácsony Gergely főpolgármester a saját közösségi oldalán buzdított maszkviselésre a tömegközlekedési eszközökön.

"Ma reggel én is közösségi közlekedéssel érkeztem a hivatalba. A közösségi közlekedés biztonságos és jó látni, hogy újra egyre többen használják. Azt kérjük - előírni nem tudjuk -, hogy a biztonság kedvéért viseljünk maszkot az utazás során. Én se szeretem, de még mindig ezerszer jobb, mint a betegség."

A főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes tegnap tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy a főváros nem tudja kötelezővé tenni a maszkviselést a közösségi közlekedésben, mert a kormány erre nem adott lehetőséget, de arra kérik az embereket, hogy használják a maszkot.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Elmondták, hogy az idősotthonokban kijárási korlátozás lesz november 2-tól, ez alól csak a családhoz való eltávozás lehet kivétel, de a visszaérkezés után izolálni fogják ezeket az időseket néhány napra. Szintén előírják az idősotthonokban a kötelező maszkviselést és marad az érintésmentes látogatás is.

Megjegyezték, hogy az önkormányzatnak nincs lehetősége arra, hogy a maszkviselést kötelezővé tegye, azonban a fővárosi operatív törzs döntése nyomán Karácsony Gergely főpolgármester és a BKK arra kéri a fővárosban utazókat, hogy továbbra is használják a közösségi közlekedést, de a járatokon, valamint a megállókban viseljenek szájat és orrot egyaránt eltakaró maszkot.

A kormányzati tájékoztató központ mai közlése szerint egyébként 36, többségében idős, krónikus beteg ember meghalt, és újabb 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon. Kórházban 1798 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.