Karácsony Gergely szerint kacsa az RTL Klub híre

István, a király dombja megmenekül, szemben a híresztelésekkel. 

Baán László miniszteri biztos cáfolta, hogy a városligeti Királydomb elbontásra kerül. Az István, a király hagyományos rendezvényhelyszíne a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott építési szabályzat szerint nem építési terület. Így az elbontásra nincs indok vagy lehetőség.

Az RTL Híradó február eleji adása szerint idén augusztus 20-án nyolcadszorra, egyúttal utoljára játszódik itt az István a király, mert a Városliget átrendezése nyomán valószínűleg dózer áldozata lesz Budapest szép emlékű színpada.

"Szerencsére kacsa volt az a hír, hogy eldózerolják a városligeti Királydombot. Már "csak" a városligeti fákat kell megvédenünk....."

- írja most Karácsony, a PM társelnöke, Zugló polgármestere közösségi oldalán.

Egyes források szerint a helyszínt 1896-ban a millenniumra készülve hordták össze az ország 63 vármegyéjének és 6 megyei jogú városának a földjéből, hogy az egy koronázási dombra emlékeztessen. Más adatok szerint a mesterséges geológiai képződmény úgy született, hogy a Budapesti Nemzetközi Vásár elköltözése után az ottmaradt épületek bontási anyagait, törmelékeit, illetve a Városliget rendezése során kitermelt földet összehordták a korabeli munkáskezek. Ekkor még Szánkódombként emlegették a helyiek.  Országosan ismertté 1983-ban, az István, a király c. rockopera bemutatója révén vált. Az előadást több mint százezren látták, az egyes előadásokon a közönség több mint fél órán keresztül állva tapsolt.  Azóta nevezik Királydombnak.

Várnai László, a Civil Zugló képviselője szerint ilyen mérvű beavatkozásról eddig szó sem volt, mindeddig csak épületekről beszéltek. A korábbi tervek szerint a Királydombra került volna a Gyermek és Ifjúsági Tudás- és Élményközpont, ám erről végül lemondtak.

A miniszteri biztos számít a nagykoalíciós (Fidesz, MSZP, PM) irányítás alatt álló Zugló véleményére, a Városliget átalakítása során.