Karácsony meglepte a minimálbéres Törököt

Karácsony, a PM zuglói polgármestere megsajnálhatta a minimálbérből élő Török Zsoltot, így felvette.

Török szívecskével üzent barátainak: minimálbérből él

A szocialista párt egykori szóvivője múlt szombaton, közösségi oldalán még azt írta a megbukott ellenzéki koalícióról, hogy: 
"Nekem ez személyen is tragédia, hiszen én ezért olyan áldozatot hoztam, hogy most 66 ezer forintot keresek, míg az összefogást mantrázók 660 ezret." 
Másnap ezt úgy egészítette ki:
„...a korábbi barátaim is megmaradtak és újak is lettek...”
- a sort egy szívecskés ikonnal zárta a politikus. Az országos sajtót bejárt „66 ezres” - bejegyzése jelenleg nem található az oldalán.
 
Török Zsolt ezután nem sokáig maradt egyedül a bajban, kétségbeesett kiáltását hamar magára vehette egy régi vagy egy új barátja. Ugyanis jelenlegi minimálbére háromszorosáért vezetői állást kapott a hétvége leteltével. Hétfőtől a  XIV. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft.-nél dolgozik rendezvényszervezőként, s ezután havi nettó 206 ezer forintot keres. 
 
Szakmailag alkalmasnak tartja önmagát a feladatra, mint mondta, rendezvényszervező céget is működtetett, mi több, néptánctalálkozót is szervezett.
 
Rozgonyi Zoltán frakcióvezető (Fidesz-KDNP) eddig azt mondta, mind az MSZP vezetésével, mind Karácsony Gergellyel konstruktív tárgyalásokat folytatnak. Karácsony pedig megbízható partnernek nevezte kormánypárti képviselőtársát. 
 
A "megbízható partner", azaz Rozgonyi most Tóth Csabától, az MSZP helyi elnökétől kért magyarázatot, szerintük a szocialista párt felrúgta a megállapodásukat. Pedig Török Zsolt kinevezését Karácsony Gergely is elfogadja.

Szocialista megszállás, megjöttek a rokonok

Nem csak Törölt Zsolt kinevezése kelt feszültséget, a Fidesz-KDNP szerint az MSZP „megszállja” a kerületet.
 
A Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. új vezérigazgatójának megválasztása után derült csak ki: Baracskai Gábor valójában Hajdu Flórián (MSZP) alpolgármester sógora. 
 
A Fidesz-KDNP továbbá kifogásolja, hogy a rokon saját helyettesének azt a Feigli Ferencet nevezte ki, aki a Hagyó-korszakban került az FKF Zrt. műszaki igazgatói székébe, majd évekkel ezelőtt gyanús ügyletek miatt távozott. Az MSZP eredetileg Feigli Ferencnek szánta a cégvezetést, de azt a többi párt elutasította.
 
Karácsony Gergely (PM) polgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta: alpolgármesterétől azt várja, hogy a következő testületi ülésen tisztázza érintettségét, a cégvezetőt pedig felszólítja: ha igaz, hogy Feigli Ferencet alkalmazza, azonnal mondjon fel neki.
– Bármi áron fellépek a korrupció ellen, de például Török Zsolt „jó szakember”
- köztisztviselőként pártatlannak kell lennie – emelte ki a Párbeszéd Magyarország polgármestere.
 
Kérdésként felmerülhet, hogy Török Zsolt köztisztviselőként, miképpen lehet az MSZP politikusa. Karácsony Gergely az alfahir.hu újságírójának címzett válaszában úgy tájékoztatott, hogy
 
„A Magyar Nemzet több ponton is pontatlanul idézi a nyilatkozatomat. Török Zsolt az egyik önkormányzati cég alkalmazottja. Ettől függetlenül elvárom tőle, hogy politikamentesen végezze a feladatát.”