Kész, feladtuk: teljesen követhetetlen a helyzet migráns-ügyben

Állítólag 54 ezer embert telepítene át az EU Magyarországról.  Orbánnak senki se szólt.  

Az Európai Bizottság 54 ezer menekültet telepítene át Magyarországról az Európai Unió más tagállamaiba - jelentette csütörtökön internetes oldalán a Die Welt című német napilap uniós forrásokra hivatkozva.
 
Az újság beszámolója szerint az unió javaslattevő-végrehajtó intézménye ezenkívül a Görögországba érkezett menekültek közül 50 400-at, míg az Olaszországba érkezettek közül 15 600-at tervez szétosztani a többi tagállam között. 
 
Egy európai forrás csütörtökön azt közölte az AFP francia hírügynökséggel, hogy az EU-bizottság a hónapokkal korábban javasolt 40 ezer migráns átvételén túl további 120 ezer menekült befogadására kéri az EU-tagállamokat. A Die Welt által említett számok valószínűleg e 120 ezer menekült szétosztására vonatkoznak.
 
Orbán szerint azonban ebből egy szó sem igaz. A kormányfő csütörtök délutáni brüsszeli sajtóértekezletén blöffnek nevezte a Die Welt információját. A kormányfő szerint brüsszeli tárgyalásain erre vonatkozóan semmilyen szám nem hangzott el. 
 
Az Európai Bizottság csütörtökön nem volt hajlandó megerősíteni a Die Welt jelentését, emlékeztetve arra, hogy Jean-Claude Juncker, az intézmény elnöke jövő szerdán (!!!) Strasbourgban, az Európai Parlamentben mondja el álláspontját a migránsválságról. A bizottság korábban megígérte, hogy a szeptember 14-ei uniós belügyminiszteri találkozóig új javaslatokat terjeszt elő a menekültpolitika terén.
 
Mi a magunk részéről ezen a ponton adtuk fel, hogy kövessük azt az egyszerre kaotikus, átláthatatlan, de legalább cinikus és álszent játszmát, ami migráns-ügyben Európában folyik.