Kettős mérce Miskolcon is

Miért azokat támogatja a magyar jogrendszer, akik csak zülleszteni képesek? 

Szemes István elmondta: nagyon sok lakos a rendszeres hatósági ellenőrzések ellenére sem rendelkezik se szemétszállítási, se folyékony hulladékelszállítási szerződéssel, a lakcímkártyát eközben ott is megkapják, ahol a feltételek nem felelnek meg hozzá. Szemes szerint a jegyző az áldatlan állapotok ellen nem tesz, helyette az azt jelző személyt jelenti fel rágalmazásért. Ennek kapcsán idézte be kedden a Miskolci Járásbíróság tanúként a jogsértéseket szintén tapasztaló Orosz Mihály Zoltánt.
 
Az Érpataki Modell vezetője szerint Miskolcon is virágzik a kettős mérce jogrendszere: a fennálló hatalom azokat támogatja - többek között jogvédelmet biztosítva -, akik züllesztik a társadalmat, és akik miatt Borsodban elértéktelenednek az ingatlanok, és azokat tekinti renitensnek, akik szeretnék ezt a folyamatot megállítani. A Szemes István elleni eljárásban a rendteremtésért dolgozót akarják megregulázni azok, akik rágalmazással vádolják csak azért, mert kimondta az igazat. Eközben a hatóságok csak a rágalmazást vizsgálják, de azt nem, hogy a jobbikos politikus valóban igazat mondott a Miskolcon uralkodó állapotokról. Szerinte a jegyzőnek, a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak nem Szemes István ellen kéne fellépni, hanem azzal a helyzettel szemben, amit rágalomnak gondolnak. Ha ezt elmulasztják, bűnpártolást követnek el.
 
Orosz Mihály Zoltán szerint le kell bontani a kettős mérce jogrendszerét, ami azt jelenti: meg kell teremteni a törvény előtti valódi egyenlőséget, hogy aztán azokat lehessen előtérbe helyezni, akik valóban tenni akarnak Miskolcért és a nemzetért.