Kiakadt az államtitkár a Knorr reklámján, mert nem is kockából kell készíteni a bajai halászlevet

Íme a reklám, ami kiverte a biztosítékot:



Zsigó levelében megjegyzi, hogy a reklámban látható készítési technika sajnos közel sincs összhangban a bajai halászlé egyedi receptjével, ezért szerinte a cégnek a reklám készítése előtt fel kellett volna venni a kapcsolatot például vele, mert ő megmutatta volna, hogy készítik valójában a híres fogást.

Az mondjuk egészen bizonyos, hogy nem halászlékockából, így a Knorr valószínűleg nem forgatott volna reklámfilmet belőle.



A bajai halászlét tradicionálisan egyébként felfelé szűkülő, úgynevezett balkáni bográcsban készítik (jóllehet, újabban többen a felfelé szélesedő, alföldi bográcsra esküsznek, mondván, abban jobban rotyog és esszenciára fő a lé), mely alatt jó esetben uszadékfát gyújtanak, friss halból főzik, ilyesmi, a pontos recept itt található, aki szívesen belemélyedne a témába, olvasgassa a Gault&Millau vonatkozó cikkeit, hallékockáról aligha lesz ott szó.

Mindenesetre örömmel nyugtáztuk az államtitkár harcos kiállását, és epekedve várjuk például a botrányos minőségű magyar fűszerpaprikák elleni fellépést is, a mai kínálat jelentős része ugyanis szintén egy hungarikum meggyalázása. Sőt, a magam részéről tiltakoznék például itálikumgyalázás miatt is, minthogy a ragu bolognese sem porból készül.