Kirúgással fenyegették a sztrájkolókat?

A szakszervezet szerint a munkáltató megfélemlíti a dolgozókat, kirúgással fenyegetve meg a sztrájkolókat. 

„A sztrájk egyáltalán nem zavarta meg Miskolc életét. Nyugalom van a városban, a közlekedés zavartalan, megfelelő a járatsűrűség – írta még szerdai közleményében Singlár Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója. Szerinte a dolgozók csak mintegy 17 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez, ezért a város lakói semmit sem érzékelnek a sztrájkból.
 
A szakszervezet szerint viszont az MVK vezetése jogellenes módon kényszerítette munkára a sztrájkolók egy részét: sajtótájékoztatójukon kiderült, a munkáltató a sztrájktörvényben elégséges szolgáltatásra vonatkozó passzusára hivatkozva egész egyszerűen munkába küldi őket. 
.
Emlékeztetettek: a dolgozók mintegy 60 százaléka jelezte, részt kívánnak venni a sztrájkban.
A Jobbik a miskolciak érdekében mielőbbi megegyezést sürget, ehhez azonban az kell, hogy a város- és cégvezetés hajlandó legyen tárgyalni a szakszervezetek képviselőivel. Bízunk benne, hogy a szavakban keresztényi értékrendet valló városvezetés nem a sztrájk alatt fizetést nem kapó dolgozók kivéreztetésével, megfélemlítésével, illetve sztrájktörők alkalmazásával akarja feloldani a kialakult helyzetet, hanem teljesítik egy évvel ezelőtti ígéretüket, és kifizetik a munkavállalók járandóságait - áll a miskolci Jobbik csütörtöki közleményében. 
A "munkáltató durván megszegi a sztrájktörvény elégséges szolgáltatásra vonatkozó pontjait, a dolgozók nem mernek ellentmondani, hiszen olyan nyilatkozatot írattak velük alá, amelynek utolsó pontjában a munka törvénykönyvére hivatkozva az szerepel, hogyha megtagadják a munka felvételét, akkor azonnal elbocsátják őket - mondta Berta József, a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete a Boon.hu-nak.
 
Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elismerte, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak a sztrájkolók, mert bár az együttműködés minden elemét betartva készültek a munkabeszüntetésre, ám a munkáltató minden eszközzel ellehetetleníti őket, „hatalmánál” fogva mindent bevet ennek érdekében.