Kocsis Máté szerint Magyar Péter csak sértett emberként vagdalkozik, bosszút akar állni

Kocsis Máté szerint Magyar Péter csak sértett emberként vagdalkozik, bosszút akar állni

A Fidesz frakcióvezetője a tőle várható minőségben reagált a ma történtekre, és a NER-ből kicsekkolt új politikust kemény szavakkal jellemezte.

Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni

- közölte Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető az atv.hu megkeresésésére azt követően, hogy a friss pártalapító Magyar Pétert szerda délelőtt a Völner-Schadl-ügyben két korábbi Facebook-bejegyzése miatt kihallgatta az ügyészség, méghozzá úgy cirka négy órán keresztül.

Varga Judit volt férje mai tanúmeghallgatása után azt állította az ügyészségnek, hogy

Rogán Antalék manipulálták a korrupciós ügy nyomozati, ügyészségi iratait.

Szavai alapján Magyarnak erre a súlyos vádra konkrét bizonyítékokkal rendelkezik, pontosabban kormányzati szereplőkről készült hangfelvételek vannak a birtokában. Magyar Péter tanúkihallgatása március 26-án folytatódik. Azt ígérte, bemutatja majd az általa készített bizonyító erejű hangfelvételeket, és ha lehet, nyilvánosságra is hozza azokat.

Többek között a volt fideszes Magyar Péter azt is a nyilvánosság elé tárta, hogy szerinte az Orbán-kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, mi zajlik, és hogy Völner Pál érintett a botrányos ügyben.

A Diákhitel Központ egykori vezetője kapcsán a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt is megfogalmazta:

a történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása

- vélekedett a kormánypárti Kocsis a NER-ből a fideszes pedofilbotrány hajnalán kiszálló Magyarról.

Ismeretes, Magyar Péter március 15-én több tízezer ember jelenlétében jelentette be, hogy új pártot alapít Talpra Magyarok Közössége néven. Zászlóbontó nagygyűlése után Magyar maga is aláírta a kötelező kamarai hozzájárulás eltörlését célzó, jobbikos népszavazási kezdeményezést, amelyet Lukács László György frakcióvezető indított.

(Címlapkép: Magyar Péter ügyészségi meghallgatása után 2024. március 2-án. Béli Balázs/Alfahír)