Magyar Péter is támogatja a Jobbik-Konzervatívok népszavazási kezdeményezését

Magyar Péter is támogatja a Jobbik-Konzervatívok népszavazási kezdeményezését

A NER-ből kiugrott új politikai szereplő egyetért a kötelező iparkamarai tagdíj eltörlésével. Magyar Péter így aláírta a jobbikos népszavazási kezdeményezést.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője úgy gondolta, hogy elég volt a kisvállalkozásokra kivetett 5000 forintos kötelező iparkamarai tagdíjból. Az összeg nem magas, de a vállalkozások semmit sem kapnak érte – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki hozzátette: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pazarlóan szórja el az így beszedett pénzt.

Bár 5,2 milliárd forintot szed be a Parragh László vezette kamara a vállalkozásoktól, de lényegében ők a Parragh László hozzáállásán és a pökhendi hozzáállásán kívül semmit nem kapnak

– jelentette ki a népszavazás kezdeményezője.

Lukács László kifejtette: az Iparkamara 230 millió forintot költött chatbotokra, 100 millióért repültek, az elnökük pedig 10 millió forintos karórában parádézik.

Április 20-ig tart az ezzel kapcsolatban kezdeményezett népszavazás kiírásához szükséges 120 ezer aláírás összegyűjtése. Ha ez sikerül, akkor a magyar emberek – nem csak a vállalkozók – véleményt mondhatnak arról, hogy továbbra is be akarják-e fizetni az évi 5000 forintot, amiből csak az MKIK vezetősége profitál. A kezdeményezést online is alá lehet írni a STOP5000.hu oldalon.

A március 15-i 35 ezer fős „zászlóbontó” nagygyűlése után Magyar Péter is támogatásáról biztosította a jobbikos kezdeményezést.

A rendezvény után az újdonsült politikus odalépett a Jobbik-Konzervatívok standjához, és aláírta a kötelező iparkamarai tagság eltörléséről szóló kezdeményezést.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)