Talpra Magyarok Közössége néven indít rendszerváltó mozgalmat Magyar Péter

Talpra Magyarok Közössége néven indít rendszerváltó mozgalmat Magyar Péter

Ezt a március 15-én tartott "zászlóbontó" rendezvényén jelentette be 35 ezer ember előtt. Célja, hogy ne csak a kormányt, de a korrupt, tolvaj rendszert is leválthassa végre a magyar nép.

Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén Magyar Péter, az Orbán által megbuktatott, fideszes igazságügy-miniszter, Varga Judit volt férje. Azt mondta, hogy a most elindított mozgalmat politikai párttá kívánja alakítani.

Az ország morális, politikai és gazdasági válságban van.

A márciusi ifjakhoz hasonlította hallgatóságát, akik szerinte ugyanúgy változásokat akarnak, mint az 1848-asok. A 176 évvel ezelőtti forradalom hősei összetartozásból is példát mutattak - tette hozzá és úgy fogalmazott, hogy "sosem szabad elveszíteni a reményt" és "elsősorban magyarok vagyunk".

Magyarország a nem Rogán Antalok, a Tiborcz Istvánok, az oligarchák, de még csak nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Márai Sándorok és Ludas Matyik hazája.

Magyar Péter vélekedése szerint Magyarország ma a „kormányközeli oligarchák szűk csoportjának” irányítása alá került. Úgy látja, hogy két EU-s támogatási ciklus uniós forrásait ellopták a rendszer kegyencei. Az Európai Uniótól kapott pénzeket nem az ország gyarapodására használtak fel, hanem saját magukat gazdagították.

Egy évtized alatt az uniós támogatások ellenére hazánk az EU második legszegényebb és a legkorruptabb országa lett.

Kijelentette, hogy pártja egy középen álló politikai erő lesz, amely le kíván számolni a "szekértábor-logikával". Hiszi, hogy még ha a Fidesz le is építte a demokráciát, választáson legyőzhető. Ezt majd megmutathatjuk június 9-én.

Mutassuk meg, hogy mi, konzervatívok, polgári demokraták, szociáldemokraták, liberálisok, elsősorban magyarok vagyunk!

A jogász a kormányváltás után megalakítandó új kormány feladatának nevezte többek között az oktatás és az egészségügy színvonalának javítását, valamint azt, hogy a fiatalok ne külföldön, hanem szűlőhazájukban képzeljék el életüket. „Minőségi oktatás és egészségügy, valamint a jövőbe vetett hit nélkül nincs magyar jövő” – mondta, hozzátéve, hogy „nem régi, poroszos oktatási rendszerre” van szükség, hanem arra, hogy a gyermekeket a való életre neveljék.

„Álmodtam egy világot magunknak, itt állunk a kapuja előtt!”

Kijelentette: a kormány az elmúlt időszakban több mint 1300 milliárd forintot költött propagandára, ez az összeg pedig az oktatás és az egészségügy színvonalának javításához "éppen elég lenne".

Magyar Péter nem ért egyet azokkal, akik szerint azért kell dolgozni, hogy befagyasszák a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat, inkább azt kell megfelelően ellenőrizni, hogy ezeket a pénzeket hogyan használják fel. Hangsúlyozta Magyarországnak az EU-val és a NATO-val való szövetségének fontosságát.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban azt hangoztatta, hogy abból Magyarországnak ki kell maradnia, és a menekülteket továbbra is segíteni kell. Hangsúlyozta, hogy határozottan ki kell mondani: Oroszország az agresszor!

Mozgalma programpontjai közül a környezetvédelmet, a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők megsegítését, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, „a nemzeti vagyon átjátszásának felülvizsgálatát” emelte ki. Ezzel kapcsolatban kijelentette: Polt Pétert le kell váltani és Magyarországnak mindenképpen csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez.

A magyar fiatalok tömegeit érintő lakhatási válsággal kapcsolatban kijelentette: megválasztása esetén átfogó és széles körű bérlakásépítésbe fogunk kezdeni.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)