Komoly summát bukott a kormánypárti Voldemort, de elfelejtette bevallani

Az ilyen esetek miatt nem akarja a Fidesz, hogy átlátható legyen a politikusi vagyon.

A 24.hu információi szerint Mengyi Roland feleségét, Mengyi Ramónát még 2016-ban hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a Hungária Értékpapír Zrt. csődjével kapcsolatban.

Voldemorték ugyanis itt próbálták meg fialtatni a "családi megtakarításukat":

40 millióért vásároltak 3779 darab tőkevédett, fix, 10 százalékos éves kamatozású kötvényt. A krah idejében a brókercég azonban már nagyjából 58 millióval tartozott nekik.

A képviselőnek ugyan hivatalosan nem volt köze a bukott milliókhoz, de a 24.hu által megkérdezett jogászok szerint

a házastársak között a spórolt pénz jogilag általában közös tulajdonnak számít.

Ezért érdekes, hogy Mengyi az összegnek csupán aránytalanul kis hányadát tüntette fel képviselői vagyonnyilatkozatában. Ez különösen akkor furcsa, ha tényleg ő kezelte a befektetést. Amire van esély, tekintettel arra, hogy Voldemortné azt sem tudta megmondani, mikor kötötték a kötvényekre vonatkozó szerződést.

Valószínűleg pont az ilyen gyanús ügyek miatt nem lelkesednek azért a fideszes képviselők, hogy átláthatóbbá váljon az ő, illetve a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyona.

A kormány fél átláthatóbbá tenni a politikusok vagyonát

A Fideszen kívül az Országgyűlés minden ellenzéki frakciója szükségesnek tartja a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását. A kormánypárt szerint azonban minden a legnagyobb rendben van, úgy vélik: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot.