Konferencia-liga: Három gólos vereséggel kiesett a Fehérvár

Konferencia-liga: Három gólos vereséggel kiesett a Fehérvár

Konferencia-liga: MOL Fehérvár - 1.FC Köln 0-3. Összesítésben 2-4

Telt ház, és háromezer német szurkoló előtt kezdődött meg a fehérvári visszavágó a Sóstói Stadionban. Hiába kezdte a mérkőzést egy gólos előnnyel a Fehérvár FC, az 1.FC Köln ellen bravúrra lett volna szüksége a Vidinek, hogy a Konferencia-liga főtáblájára kerüljön.

Ahogy az várható volt, a kölni csapat kezdte agresszívebben a meccset, mégis a hazaiak előtt adódott az első helyzet amikor Funsho Bamgboye átadása után Dárdai Palkó a bal oldalról középre lőtt, de a labdáját szögletre mentették a kölni védők.

A 10. percben kiegyenlítette az otthon elszenvedett 2-1-es hátrányát az 1.FC Köln. Egy jobb oldalról elvégzett szöglet után Timo Bernd Hübers senki által nem zavartatva fejelhetett négy méterről a léc alá. 0-1 (2-2)

A viszonylag korán bekapott gól nem zavarta meg a Fehérvárt, de a Köln is jobban játszott a visszavágón. Ez nemcsak a több kölni helyzetben mutatkozott meg, hanem a labdabirtoklás, az egyéni párharcok tekintetében is. Ennek ellenére nem változott az állás az első félidőben.

A második játékrész elején még el sem égtek a két klub ultráinak görögtüzei, amikor a 47. percben egy jobb oldali kölni szöglet után Pedersen az érkező Ellyes Skhirinek csúsztatott, aki nyolc méterről a bal felső sarkot lőtte ki. 0-2 (2-3)

A Fehérvár játékán ekkor már látszott az újabb korán érkezett gól, ami már kölni előnyt is jelentett. A Vidi sokszor még a saját térfeléről is nehezen tudott megindulni. Később már sikeresebb akciókat indíthattak a hazaiak ami aztán Vidi helyzetet eredményezett a 61. percben.

Az első meccsen is jól játszó Dárdai Palkó a bal oldalon, betört a tizenhatosra, majd a középen érkező Zivzivadze elé passzolt, akinek ötméteres lövését Marvin Schwäbe csak spárgázva tudta védeni.

A kimaradt helyzet jót tett a Fehérvárnak, mert a hazaiak egyre többször próbáltak helyzetet kialakítani. A Köln azonban nagyon jól védekezett és a kontrái is veszélyesek voltak, így maradt a vendégelőny.

Amit végül a 93. percben növelt az 1.FC Köln és az újabb német gól el is döntötte a mérkőzés, illetve a továbbjutás sorsát. Thielmann beadása után Schindler érkezett tök egyedül középen és hat méterről gólt fejelt. 0-3 (2-4).

A Fehérvár FC tehát csakúgy mint korábban a Kisvárda és a Puskás Akadémia nem jutott a Konferencia-liga főtáblájára. Az 1.FC Köln viszont öt év után tér vissza az európai küzdelembe.